V poslední době, více než kdy dříve, se objevují na internetu různé návody, kvůli kterým se iPhone stane nepoužitelným kusem. Od různých odkazů, po šňůru podivných zpráv, po kterých iPhone zamrzne. Právě poslední způsob vyzkoušel YouTuber, díky kterému můžeme této chybě přijít na kloub.



Sice odeslání několika speciálních zpráv se zdá být jednoduché, ale proces je o něco komplikovanější. Na videu uvidíte, že odesláním tří znaků se iPhone úplně zhroutí a přestane reagovat, prakticky zamrzne. Uklidňující zprávou je, že maximálně do pěti minut se iPhone restartuje a funguje jako dříve.

Za prvé, můžete si stáhnout soubor kontaktů, který obsahuje textový fragment a uložit jej do iCloud Drive. V iCloud Drive kliknete na soubor a podržíte, dokud se nezobrazí možnosti a kliknete na Sdílet, a poté vyberete aplikaci Zprávy. V tomto kroku vám iPhone pravděpodobně zamrzne, až se opět rozjede můžete soubor někomu odeslat.

Druhým způsobem je, že textový řetězec z této stránky Preston159.com zkopírujete na Macu do poznámek a uložíte ji jako novou poznámku sdílenou na iCloud. Poté již k poznámce můžete přistoupit z vašeho iPhonu a zaslat text někomu z kontaktů.

Je důležité si uvědomit, že druhá metoda ovlivňuje pouze iOS verze před 10.1.1, přičemž první metoda funguje na iOS 10.2.1. Pokud si někdo z vás takto vystřelí nebo vy si z někoho vystřelíte, a iPhone se nerestartuje sám, tak navštivte tento odkaz, který dá vaši aplikaci Zprávy a celý iPhone do pořádku.

Zdroj: 9to5mac.com