Patří iPhone mezi nebezpečné telefony? Na to se Vám budeme snažit odpovědět z pohledu fyziky magnetického vlnění v tomto článku. Nedokážeme bez nich vykročit z domu, jsme v panice, když je nemůžeme najít. Máme pocit marnosti, když jsou vybité. Jedná se o mobilní telefony, které máme stále u sebe. Je to ale bezpečné?



Mobilní telefony totiž emitují, tedy vyzařují elektromagnetické záření. To se dělí na dva druhy. To první je extrémně nebezpečné, protože se jedná o vysokofrekvenční, vysokoenergetické, ionizující záření. Do tohoto záření patří paprsky X nebo záření z vesmíru. Druhým tipem je neionizující, nízkofrekvenční záření, tedy například rádiové signály a podobně. Mobilní telefony takové záření vyzařují ze svých antén Wi-Fi nebo při hovorech. To je téměř stále.

Výsledky vychází například ze studie, při které nosilo 150 respondentů po dobu šesti let mobilní telefon pouze na jedné straně pánve. Později bylo zjištěno, že u těchto respondentů byly zjištěny buněčné změny na té straně pánve, kde byl umístěn mobilní telefon. V jednom případě pak rakovinu prsu dostala žena, která k ní neměla predispozice, avšak nosila mobilní telefon ve své podprsence. Můžete Vás ujistit, že iPhone do TOP 10 telefonů, které nejvíce vyzařují záření nepatří. Na seznam těch nejvíce nebezpečných telefonů v tomto ohledu se podívejte níže. Bezpečnostní limit je 1,6 SAR.

  1. Motorola Droid Maxx – SAR 1.54
  2. Motorola Droid Ultra – SAR 1.54
  3. Motorola Moto E – SAR 1.5
  4. Alcatel One Touch Evolve – SAR 1.49 
  5. Huawei Vitria – SAR 1.49 
  6. Kyocera Hydro Edge – SAR 1.48
  7. Kyocera Kona – SAR 1.45
  8. Kyocera Hydro XTRM – SAR 1.44 
  9. BlackBerry Z10 – SAR 1.42
  10. BlackBerry Z30 – SAR 1.41
    (ZTE Source – SAR 1.41)
    (ZTE Warp 4G – SAR 1.41)
Zdroj: theheartysoul.com