V článku jsme se zaměřili na pět věcí, o kterých dlouhodobí uživatelé iPhonu vědí, ale s největší pravděpodobností je nedělají. Rozhodně by však měli, protože to může mít dopad na životnost baterie, bezpečnost a výkon samotného iPhonu.



 

Polohové služby

Většina aplikací využívá GPS a u některých je to dokonce nezbytné. Pokud chcete mít přehled o tom, které aplikace zjišťují vaši polohu běžte do Nastavení, klikněte na Soukromí a poté na Polohové služby. Poté uvidíte seznam všech aplikací, které využívají GPS. U aplikace, která by neměla mít přístup k těmto údajům, můžete tuto možnost změnit na Nikdy. U jiných aplikací můžete nastavit pouze Při používání. Pouze aplikace, které vyžadují neustálou informaci o vaší poloze by měly mít nastaveno Vždy.

Aktualizace na pozadí

Tato funkce má také velký dopad na životnost baterie. V Nastavení jdětě do Obecné, poté klikněte na Aktualizace aplikací na pozadí. Zobrazí se vám seznam všech aplikací a jednotlivě můžete nastavit, jestli se aplikace má aktualizovat na pozadí nebo ne. Občas je dobré zkontrolovat, které aplikace mají tuto funkci povolenou a případně ji vypnout, protože každá nová aplikace má defaultně nastaveno aktualizování na pozadí.

Automatický jas

Velmi užitečná funkce, avšak může mít markantní dopat na výdrž baterie. Otevřete Nastavení, klikněte na Zobrazení a jas a vypněte si funkci Automatický jas. Mnoho uživatelů si tuto funkci vypne v průběhu let, ale od iOS 10 jablečná firma tuto funkci vylepšila, avšak stále záleží na každém, co upřednostňuje.

Mazání aplikací

Velmi jednoduché věc, kterou by měl každý uživatel dělat, ale většina tak nečiní. Proto aplikace, které jste už delší dobu nepoužili, smažte! Uvidíte kolik se vám uvolní místa na iPhonu.

Restart

Pokud vás trápí nějaký problém s iPhonem, tak jej jednoduše restartujte. Málo uživatelů provádí restart svého zařízení, ale jednou za čas byste jej měli provést.

Zdroj: bgr.com