Když společnost Apple představila iPhone 6s, jednalo se o velkou revoluci, jak už jsme u jablečné firmy zvyklí. Díky tomu mohl iPhone začít využívat velké množství nových funkcí. Ještě lepšího využití funkce 3D Touch bychom se měli dočkat u nového iPhonu 8.



Funkce 3D Touch by měla nahradit Home button a všechny jeho funkce. Existuje však spousta triků, které mužeme díky 3D Touch využívat již nyní. Ale funkce 3D Touch není zdaleka tak intuitivní jako samotný iOS. Pokud na odkaz klepnete, otevře se vám v Safari. Ale co se stane, když na odkaz více zatlačíte a podržíte? Budou se dít stejné věci ve dvou různých aplikacích? Funkce 3D Touch není stále konzistentní ve všech aplikacích, a vy si musíte zapamovat, co lze v dané aplikaci využít. Pokud si chcete zapamatovat jedno gesto, tak je to právě tohle.

Přesunutí kurzoru v textu je velkou bolestí iZařízení, i když malá lupa nakonec pomůže, je to těžkopádné. Ale u iPhonů s 3D Touch, můžete stisknout a přidržet prst  na klávesnici, která se poté transformuje do Trackpadu. Potom můžete posunutím prstu umístit kurzor přesně tam, kam chcete.

Nebo jednoduše můžete také krátkým stisknutím, ale zato silnějším vyberat slovo, nebo když dvakrát silněji, tak označíte celý odstavec. Možná si budete muset pohrát s tímto trikem, abyste se mu skutečně dostali na kloub, ale jakmile to uděláte, budete se divit, jak jste někdy mohli žít bez něj.

Zdroj: bgr.com