Společnost Energous již dlouhá léta slibuje pravé bezdrátové nabíjení, ale vypadá to, že se letos konečně dočkáme. V telefonním rozhovoru to potvrdil CEO Energous, Steve Rizzone, který řekl, že bychom se ho dočkali koncem tohoto roku.



Společnost Energous už měla bezdrátové nabíjení představit na konci minulého roku, ale technologii musela ještě pozdržet, protože akorát po CESu uzavřela klíčové strategické partnerství. Nový partner chtěl po společnosti, aby právě jeho výrobky mohly disponovat touto technologií, protože by tak byly první na trhu. Předpokládá se, že právě onen klíčový partner je společnost Apple.

Předpokládá se, že na CESu Energous představí svou technologii, která bude spočívat v nabíjecí podložce, která bude mít krátký dosah. A bezdrátovou nabíječku, která bude mít dosah až šest metrů. V roce 2015 společnost Energous ukázala produkt, který jen stěží pracoval, takže jestli bude letošní produkt fungovat je otázka.

Rizzone dále v rozhovoru řekl, že bezdrátové nabíjení bude určeno pro malé i velké produkty, ale také se bude lišit rychlostí nabíjení. Pravděpodobně bude záležet na vzdálenosti od vysílacího zařízení.

Zdroj: theverge.com