Společnost Apple před čtyřmi dny odstranila stránku, na které jste mohli zjistit, jestli iPhone, který kupujete není kradený. Pro mnoho lidí je to velmi užitečný nástroj, protože v případě zapnutého aktivačního zámku se z iPhonu stává nepoužitelný kus.



Apple tuto stránku zrušil, protože ji zřejmě využívali hackeři k odemykání iPhonu. Můžete se podívat na video, kde je celý postup ukázán. Hackerům tak stačí změnit jeden nebo dva znaky v sériovém čísle a potom si mohou na stránce vygenerovat nové. Toto číslo pak odemkne již zablokovaný iPhone či iPad.

Hackeři tak kradou platná sériová čísla a samotní uživatelé, kterým bylo číslo ukradeno mají problém s Apple ID. Pokud jste tedy chtěli někdy aktivovat svůj iPhone a zjistili jste, že je přihlášen k jinému účtu, tak je to právě způsobeno tímto problémem. Problém se týká především iPhonu 6s, iPhonu 6s Plus, iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus.

Společnost Apple nepotvrdila, že na zveřejněném videu se skutečně jedná o hacknutí iPadu a změně sériového čísla. Každopádně se to zdá být dobrým důvodem, proč Apple stránku odstranil. Na druhou stranu, webová stránka fungovala už od iOS 7. Zatím je nejasné, jestli Apple představí nějakou alternativu k nefungující stránce.

Zdroj: macrumors.com