Poté, co poprvé v historii nedostal MacBook doporučení od organizace Consumer Reports, tak se společnost Apple snažila zvrátit rozhodnutí organizace. Nyní se zdá, že nejnovější beta verze operačního systému macOS Sierra problém s životností baterie vyřešila.



Před vánočními svátky společnost Apple kontaktovala Consumer Reports a společně se dohodli na spolupráci, aby zcestným výsledkům organizace přišly na kloub. Překvapivě organizace Consumer Reports dnes oznámila, že provede nové testy MacBooků Pro během tohoto týdne. Zdá se tedy, že organizace připustila, že během jejich testování došlo k chybě a snaží se to napravit.

Problémy s životností baterie u nových MacBooků Pro mohou být způsobeny špatným nastavením. Společnost Apple na tento problém reagovala tím, že odstranila zbývající čas životnosti baterie. Po spolupráci s Consumer Reports zjistila, že problém je kvůli softwarové chybě v prohlížeči Safari. A právě tato chyba v Safari měla být odstraněna v nejnovější beta verzi macOS Sierra.

Zdroj: 9to5mac.com