Nová patentová přihláška od Samsungu, která byla publikovaná USPTO možná zobrazuje duální fotoaparát, který bude umístěn v budoucích Samsung zařízeních. Přihláška byla odeslána již v březnu loňského roku, publikována však až před pár dny.



Patentová přihláška nese název “Digital Photographing Apparatus and Method of Operating the Same” a zobrazuje systém dvou fotoaparátu. Z toho jeden objektiv má být širokoúhlý a druhý teleobjektiv. Ten by právě zachycoval přiblížené snímky a nový procesor by byl použit k rozpoznávání toho, který ze dvou fotoaparátů zachycuje hlavní snímek podle umístění fotografovaného objektu.

Pokud by byla rychlost pohybujícího se předmětu větší než předem stanovená rychlost, procesor by upřednostnil širokoúhlý objektiv. Pokud by se však objekt pohyboval pomaleji, procesor by k vyfocení hlavního snímku zvolil teleobjektiv.

Další možnost je, že by oba fotoaparáty byly zobrazeny na displeji telefonu, přičemž by ten hlavní byl zobrazen přes celou obrazovku a druhý by byl vložen jako obraz v obraze nad ním.

Patent také dále ukazuje využití duálního fotoaparátu v oblasti natáčení videa, kde by procesor automaticky přepínal mezi objektivy a určoval hlavní obraz. V tomto případě by jste s fotoaparátem mohli dosáhnout docela zajímavých výsledků, hlavně v případě detailních záběrů.

Berte však tuto informaci opět s nadhledem, zatím není potvrzeno, že by se měl v nejbližší době v novém smartphonu od Samsungu duální fotoaparát po vzoru Applu a jeho iPhonu 7 Plus objevit. Je ale možné, že se v budoucnu ze strany Samsungu něčeho podobného opravdu dočkáme.

Zdroj: phonearena.com