Rok 2016 skončil. Apple představil revoluční Touch Bar nebo duální fotoaparát. O jakých technologiích se však bude často hovořit v příštím roce, tedy v roce 2017? Na to se Vám budeme snažit odpovědět ve článku, který právě čtete. Je však také možné, že žádnou z těchto technologii Apple ve svých výrobcích nepředstaví.



 

Umělá inteligence

Apple v roce 2016 zřejmě usilovně a také poměrně tajně pracoval na vývoji umělé inteligence. Proto se domníváme, že by v roce 2017 mohl přijít „s kůží na trh“ a uvést vlastní projekt s umělou inteligencí. Před nedávnem Apple vydal o umělé inteligenci vlastní pojednání. Uvidíme, zdali Apple integruje tuto technologii pouze okrajově, například do vyhledávání a Siri nebo představí nějaký revoluční projekt.

Rozšířená realita

CEO Applu, Tim Cook o rozšířené realitě mluví jako o technologii, kterou budou lidé využívat každý den. Zatím se však tato technologie v žádných produktech od Applu neobjevila. Změní se to v roce 2017? Jedna z možných cest, jak by mohl Apple využít rozšířenou realitu je integrace této technologie do stávajícího produktu, například do iPhonu. Druhou možností je představení zcela nové produktové řady, obdobného produktu, jako jsou Google Glass. Takový produkt je však velmi těžkopádný a to není styl Applu. Proto se počítá spíše s možností integrace do stávajícího produktu.

Zdravotní péče

Během působení Steva Jobse ve funkci CEO jablečné společnosti, směřoval Apple své zájmy na hubdu. Důsledkem toho je například iTunes nebo iPod. Tim Cook se zajímá o zdraví a kondici. Proto se nyní bude Apple ubírat zřejmě tímto směrem. Již představeným produktem jsou Apple Watch a software HealthKit, CareKit a ResearchKit. Apple se tedy bude jistě snažit udržet své uživatele zdravé.

Zdroj: macworld.com