Dnes analytik Brian White řekl, že Apple má navrch oproti Samsungu více než kdykoliv předtím. Konkurekce mezi oběma společnostmi je tu dlouhá léta, ale tento rok může Apple zásadně přeskočit Samsung.



Můžeme začít tím, že Samsung velmi upadl po katastrofě s bateriemi, která postihla Galaxy Note 7. Apple se tak stal nejobdivovanější společností podle žebříčku magazínu Fortune a Samsung se nedostal ani do první padesátky. Podobný osud jej potkal i v žebříčku reputace, kdy ze třetího místa spadl na 49. místo, zatímco Apple obsadil 5. místo.

Další skandál, který otřásl společností Samsung, je zatčení a obvinění jejího šéfa Jay Y. Leeho, který je nyní ve vězení. Pověst Samsungu tak dále upadá. Dále by měl Samsung na Mobile World Congress představit pouze Galaxy Tab S3. A Galaxy S8 byl měl být představen až 21. dubna, takže Samsung bude mít ještě méně času přijít s tímto model na trh, pokud Apple představí jako obvykle v září nový iPhone. Spekuluje se i o dřívějším datu představení výjimečného iPhonu 8.

Možná, že už Apple převzal vedení. Toho jsme si mohli všimnout v datech za první fiskální období, kdy Apple těsně přeskočil Samsung v celosvětovém prodeji chytrých telefonů. Apple je tedy na dobré cestě navýšit svůj podíl na trhu.

Zdroj: 9to5mac.com