Protože jezdíme do našich vybraných cílů podle Google Maps, tak se připravte na mnohem větší zmatenost, než jak jsme zvyklí v Evropě. Bali doslova prohnané silnicemi, kde mají mapy od Googlu neustále pocit přepočítávání nových tras a není žádnou neznámou, ani že se najednou máte otočit a vyrazit několik stovek metrů zpět, protože si to aplikace jednoduše rozmyslela (nepřejeli jste žádnou křižovatku mimo trasu).



Co jsem si však naivně myslel je, že budu používat offline Google Maps, které fungují pouze přes GPS, bez mobilních dat, rychle jsem se však vyléčil, protože aplikace nedokáže vyhledat ani ulici, natož např. oficiální název pláže.

Měli jsme výlety, kde jsme testovali Apple Maps a ty dopadly absolutně katastrofálně a propracovanosti mapám od Googlu se rozhodně nevyrovnají. Navíc poloha Vašeho iPhonu je šíleně zmatená a neustále se otáčí, i když Google Maps na stejném iPhonu reagují ve srovnání s Apple Maps mnohem méně citlivěji a stabilněji.

Během dne se také mění směry různých křižovatek na popud policie, takže navigace se rozhodně hodí a nedá se tak snadno orientovat podle ulic, jako např. v Thajsku.

Často se setkáte s květináčem, bednou na silnici, nebo tičí, či klackem trčícím ze silnice cca metr vysoko. Tento bod není nádhoný, ale vyznačuje velkou díru v silnici. Pozor si dávejte i na ukradená výka od kanalizace přímo v silnici, nebylo by moc přímné vlítnout do díry o velikosti 100 x 50 cm.

Počítejte také s rychlostí, která rozhodně není jako v Evropě, zde totiž jedete vzdálenost 6 km cca 22 minut. Výhodou oproti Evropě je, že nikdo neměří rychlost, protože nějaké velké překročení stejně nedokážete v závilosti na hustotě dopravy a kvality silnic.

Za nás v redakci tedy rozhodně doporučujeme si koupit za pár korun místní SIM kartu do iPhonu a používat jednoznačně Google Maps.