Pokud máte 12″ MacBook nebo MacBook Pro s Retina displejem, tak vás určitě potkal problém s antireflexním povrchem, který se začal odlupovat. Společnost Apple v novém seznamu rozšířila výrobní období MacBooků, u kterých lze požadovat výměnu.



Výměna se týká MacBooků, které byly vyrobeny od června 2012 do 16. října 2017. Nebo do tří let od data zakoupení. Výměnu si zařídíte pomocí programu Apple Care, avšak v České republice není oficiální Apple Store, tak bude potřeba využít některý v Něměcku či Rakousku.

Stačí si poté sjednat schůzku v Apple Storu nebo si sjednat schůzku pomocí e-mailu či chatu pomocí služby Apple Care. Stačí kliknout na tento odkaz a poté si nastavit jinou zemi, např. Německo a kliknout na Mac –> Mac notebooks –> Hardware Issues –> Display Issue.

Další možností je navštívit autorizovaný servis společnosti Apple, kde můžete také požadovat výměnu či opravu poškozené antireflexní vrstvy. Pokud jste tento problém řešili na své vlastní náklady, tak můžete požadovat vrácení peněz po společnosti Apple.

Zdroj: macrumors.com