Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 30. ledna do 5. února 2017 událo okolo společnosti Apple? Nový režim Divadlo ve watchOS, Apple oznámil své zisky za první fiskální období, LG řeší problémy s 5K displeji a boj Tima Cooka proti imigračnímu dekretu prezidenta Trumpa.



 

Prodeje iPhonu 7 Plus naznačují, že Apple bude stále dělat rozdíly mezi menším a větším modelem

Společnost Apple bude nadále dělat rozdíly mezi větším a menším modelem iPhonu. U iPhonu 7 Plus jsme se dočkali duálního fotoaparátu, který však menší model postrádá. S tím souvisí i prodeje iPhonů, kdy větší model zaujímal 40 % z prodeje modelové řady 7.

Trumpovy antiimigrační kroky by se mohly dotknout zaměstnanců Applu

Dva dny poté, co nový prezident Spojených států Donald Trump podepsal správní nařízení, které omezuje imigraci, se Tim Cook nesouhlasně vyjádřil k tomuto kroku. Nyní se zdá, že toto opatření dotkne i zaměstnanců Applu.

Britská armáda nebude používat Samsung Note 4, ale právě iPhone 7

Podle telekomunikační společnosti BT je nyní iPhone 7 připravován, aby mohl sloužit britské armádě. Jedná se o zabezpečení, které umožní sdílet citlivá data a státní tajemství, aniž by cokoli uniklo na veřejnost. Jablečný telefon tak nyní dostává odolnější kabátek, aby mohl být využit v armádě.

Apple právě vydal první betu watchOS 3.2 pro vývojáře!

Displeje od LG mají závažný problém při používání

Společnost Apple přestala prodávat svůj Thunderbolt Display minulý rok v létě, poté co byl pět let na trhu. Nepřišla však s novým displejem a místo toho doporučila displej od společnosti LG při představení nového MacBooku Pro. Avšak displej od LG má kritický problém při používání. Pokud umístíte externí monitor do dvou metrů od routeru, tak se stane nepoužitelným.

Jak funguje Theater Mode v první beta verzi watchOS 3.2?

Společnost Apple vydala první beta verzi připravované aktualizace watchOS 3.2 a její hlavní novou funkcí je Theater Mode neboli režim Divadlo. Tento režim umožní uživatelům rychle ztlumit zvuk a vyhnout se nechtěnému rozsvícení displeje.

V iOS 11 nebudou zřejmě podporovány starší aplikace

Zdá se, že společnost Apple upustí od podpory 32bitových aplikací. Naznačuje to upozornění, které vyskočí při spuštění takové aplikace v první beta verzi iOS 10.3. To uživatele varuje, že musí svoji aplikaci aktualizovat.

Apple zveřejnil finanční výsledky za 1. fiskální čtvrtletí 2017

Apple oznámil finanční výsledky za 1. fiskální čtvrtletí 2017 (4. kalendářní 2016). Apple vydělal 78,4 miliard dolarů a z toho byl čistý zisk 17,9 miliard dolarů. Mezinárodní prodeje představovaly 64 % všech příjmů v tomto čtvrtletí.

Apple prodal nejvíce iPhonů v historii!

Společnost Apple zveřejnila své finanční výsledky a velkým překvapením bylo, že jablečná firma prodala nejvíce iPhonů v historii. Navíc při hovoru Tim Cook přiznal, že podcenil poptávku po iPhonu 7 Plus, a tím byly do značné míry ovlivněny prodeje.

Tim Cook: Stovky zaměstnanců jsou postiženi zákazem imigrace, Apple zvažuje právní kroky

Prezident Donald Trump nakazuje nová pravidla v USA a to ovlivňuje přistěhovalce, včetně zaměstnanců Applu. Tim Cook zvažuje podle dřívějších informací telefonát přímo s Trumpem. Další možností je právní cesta. Microsoft, Amazon a Expedia zvažují stejně jako Apple právní kroky.

Apple vyvíjí čip s architekturou ARM pro budoucí MacBooky

Podle deníku Bloomberg společnost Apple vyvíjí nový čip s architekturou ARM, který se pravděpodobně objeví u letošních MacBooků Pro. Vývoj začal již v minulém roce pod názvem T310 a měl by být právě podobný čipu, který spravuje Touch Bar.

Společnost LG se oficiálně vyjádřila k problémům s displeji

Společnost LG se vyjádřila k problému s externími displeji, které v přítomnosti Wi-Fi routerů přestaly fungovat. Uživatelé popisují problém jako blikání či zamrznutí displeje. Navíc po tomto problému zamrzne i připojený MacBook, který je poté nutné restartovat.

Apple píše otevřený dopis Trumpovi s nesouhlasem imigračních zákonů

Už před pár dny se objevily informace o přípravě napsání dopisu Trumpovi. Tim Cook se dokonce s Donaldem Trumpem sešel už v prosinci loňského roku, kdy ještě nebyl zvolen Americkým prezidentem.

BeatsX se začnou prodávat do jednoho týdne

Před zahájením prodeje sluchátek PowerBeats 3 a následným spuštěním prodeje AirPods se stále netrpělivě čeká na BeatsX, které mají zpoždění. Sluchátka byla představeně původně spolu s iPhonem 7 tzn. v září loňského roku a prodej měl být zahájen na podzim, ale nakonec se to odložilo do února 2017.

Apple znovu odmítá irské jednání finančního úřadu

Apple byl podruhé přizván k jednání s finančním výborem v Irsku. Jedná se zde 14 milionů dolarů podle rozhodnutí Evropské komise. Apple znovu odmítnul toto pozvání, aby se zúčastnil slyšení. První jednání od Johna McGuinnesse před časem odmítnul i samotný CEO společnosti Apple, Tim Cook.

S macOS 10.12.4 uvidíte ikony, které náleží souborům Windows

Vypadá to, že aktualizace macOS Sierra 10.12.4 přinese kromě funkce Night Shift, i lepší uživatelské rozhraní. Ve Finderu se vám nyní správně zobrazí ikony, které patří k Windows. Jakýkoliv .exe soubor má nyní svoji ikonu právě podle dané aplikace.