Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 20. února do 26. února 2017 událo okolo společnosti Apple? Nové sídlo jablečné firmy dostalo oficiální název, měli bychom se konečně dočkat červého iPhonu a zase jsme se dozvědeli více informací o nadcházejícím iPhonu 8.



 

Akcie Foxconnu stoupají, díky očekávanému iPhonu 8

Už mnohokrát bylo prokázáno, že společnost Apple ovlivňuje úspěch spousty firem kolem sebe a nejnovějším příkladem je Foxconn. Podle agentury Bloomberg jsou vysoké ceny akcií Foxconnu způsobeny, díky nadcházejícímu iPhonu 8.

Apple se ve svých reklamách začal zaměřovat na určité části světa

Společnost Apple pracuje na zlepšení svého marketingu tím, že se zaměřuje na jednotlivé trhy a snaží se jim ve svých reklamách přiblížit. Jedním z příkladů je reklmana na režim portrét speciálně určená pro brazilský trh narozdíl od ostatních reklam, které společnost dává na sůj hlavní kanál.

Apple se umístil na 5. místě v americkém průzkumu reputace

Každý rok probíhá hlasování, kterého se účastní 100 nejznámějších firem na americkém trhu. Výsledný žebříček je seřazen podle jejich reputace u zákazníků. Průzkumu se účastnilo 30 000 respondentů a společnost Apple se umístila na krásném pátém místě.

Apple po boku iPadů představí i červený iPhone 7

Na konci minulého roku se objevily spekulace, že Apple představí novou barevnou variantu iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus. Tento týden tuto zprávu potvrzuje japonský blog Macotakara, který cituje analytika z Barclays. Avšak není jisté, že analytik má tuto zprávu od jiného zdroje.

Apple právě vydal třetí betu iOS 10.3 pro vývojáře!

Apple právě vydal třetí betu watchOS 3.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal třetí betu tvOS 10.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal třetí betu macOS Sierra 10.12.4 pro vývojáře!

Apple zveřejnil další reklamy ze série One Night a Shot on iPhone!

Společnost Apple sdílela na svém YouTube kanále čtyři nová videa a každé je zaměřené na jedno město. To odpovídá novému marketingovému cíli Applu, kdy se chce zaměřit na konkrétní oblasti světa. Videa patří do série One Night, které jsou vyfocena iPhonem 7 Plus.

Co je nového ve třetí beta verzi iOS 10.3?

Společnost Apple vydala třetí beta verzi připravované aktualizace iOS 10.3 pro vývojáře. Třetí beta verze iOS 10.3 je vydána dva týdny po uvolnění druhé beta verze iOS 10.3 a více než dva měsíce po vydání iOS 10.2 pro veřejnost.

iPhone 8 bude mít revoluční přední kameru, která umožní rozpoznávání obličejů

Podle spolehlivého analytika Ming-Chi Kua bude mít iPhone 8 revoluční přední kameru a infračervený senzor, díky kterému bude iPhone 8 disponovat 3D technologií rozpoznávání tváří. Nová 3D technologie snímání by také mohla být využita u her.

Apple právě vydal třetí betu iOS 10.3 pro veřejné testery!

Apple právě vydal třetí betu macOS Sierra 10.12.4 pro veřejné testery!

iPhone 8 bude mít 3 GB RAM a dvě velikosti úložiště

Podle zprávy z TrendForce bude nový iPhone mít 5,8″ OLED displej, avšak ten nebude zakřivený a tlačítko Home bude zabudované do displeje. Velikost iPhonu bude stejná jako u iPhonu 7. Novinkou je, že iPhone 8 bude mít 3 GB RAM jako iPhone 7 Plus.

FBI musí prozradit, kolik stojí dostat se do jednoho iPhonu

Místopředseda PRESS asociace a deník USA Today požádali americké soudce, aby připomněli FBI odhalit informace ohledně částky, kterou vynaloží na dostaní se do jednoho iPhonu. Hacknout iPhonu se už v minulosti stalo velký ořížkem i pro americké tajné služby.

Apple 12,9″ iPad Pro je zcela vyprodaný, připravuje se nová generace

Uprostřed odhadů o novém iPadu Pro se začala ukazovat nedostupnost tohoto 12,9″ tabletu v Apple Online Storech i kamenných Apple Store prodejnách. Dostupnost se v online obchodě posunula na 2-3 týdny a v kamenných prodejnách je zcela vyprodán.

Apple zveřejnil nové reklamy na sluchátka AirPods!

Společnost Apple zveřejnila na svém britském kanále čtveřici reklam na sluchátka AirPods, pokračuje tak ve své regionální kampani. Sluchátka AirPods jsou v reklamě použita jako noty a pohybují se podle písní známých britských umělců.

Klávesnice MacBooku Pro trápí některé uživatele

Podobné problémy potkaly i uživatele 12″ MacBooku, kde vše bylo způsobeno novým mechanismem klávesnice. Nová verze „Butterfly keyboard“ byla představena u MacBooků Pro a nyní narůstá počet uživatelů, kterým klávesnice nefunguje správně.

Výroba nových displejů pro Apple Watch Series 3 údajně půjde brzy do výroby

Objevila se nová zpráva pocházející z Asie podle které Apple změnil dodavatele svých sklíček pro Apple Watch. Další generace, zatím označovaná jako Apple Watch Series, by údajně měla přijít ještě tento rok a dočkat bychom se měli výkonnějšího čipu a delší živnosti baterky.

Akcie Applu dosáhly rekordní hodnoty!

Akcie společnosti Apple se vyšplhaly dnešní den na částku 136,70 dolarů za cenný papír, a při zavíraní burzy měly opět rekordní hodnotu, a to 136,75 dolarů. Apple tak překonal rekord, který vznikl minulý týden, ten měl hodnotu 136,27 dolarů.

Nové sídlo Applu se bude jmenovat Apple Park!

Společnost Apple oznámila oficiální název svého nového sídla, který byl dříve označován jako Apple Campus 2. Bude se jmenovat Apple Park. Auditorium s tisícovkou sedadel se bude jmenovat Steve Jobs Theatre.

Apple koupil doménu iCloud.net, na které běžela čínská sociální síť

Společnost Apple nedávno koupila doménu iCloud.net, jednu z posledních domén, která byla spojena s jablečnou firmou, ale nepatřila jí. Na této doméně byla dříve sociální síť, která bude muset do konce měsíce ukončit svoji činnost.

Akcie Applu překonaly včerejší rekord!

Společnost Apple udělala opět nový rekord v hodnotě jejich akcií. Burza byla uzavřena a hodnota akcií skončila na 137,11 dolarech, to je o 0,37 % více než předchozí hodnota, která byla 136,75 dolarů. Pokud jste investovali do akcií společností Apple, byl to skvělý tah.

iOS 10 je nainstalován skoro na 80% zařízeních

Jenom něco málo přes pět měsíců od vypuštění iOS 10 pro veřejnost je nainstalován skoro na 80% aktivních zařízení (přesněji 79%). iOS 9 je stále nainstalován na 16% zařízeních a na 5% zařízení obsahuje starší systém. Připomínáme, že iOS 9 měl ve stejném období přesně před rokem podíl 77% zařízení.

Další patent potvrzuje odstranění Touch ID u budoucích iPhonů

Podle různých tvrzení má letošní iPhone 8 být bez tlačítka Home a Touch ID by mělo být nahrazeno biosenzory, ale technologii, kterou použije společnost Apple je zatím neznámá. Avšak dnes Apple podal patentovou přihlášku a můžeme tak zjistit, co má Apple v plánu.

Apple spolupracuje s několika společnostmi na vývoji bezdrátového nabíjení

Očekává se, že iPhone 8 bude disponovat technologií bezdrátového nabíjení. Apple už využívá indukčního bezdrátového nabíjení u svých Apple Watch, ale má další týmy, které vyvíjí nový typ bezdrátového nabíjení.

Apple otevře první Apple Store v Argentině příští rok!

Společnost Apple plánuje pokračovat ve své pomalé expanzi po Latinské Americe. Tentokrát chce otevřít svůj obchod v Argentině, konkrétně ve městě Buenos Aires. První Apple Store byl otevřen v Brazílii před třemi lety a druhý byl otevřen v Mexico City minulý rok.

Steve Jobs by dnes oslavil 62. narozeniny!

Steve Jobs je velmi důležitou osobností ve světě počítačů. Pro mnoho lidí je i velkým vzorem. Myslíte si ale, že to byl jen tichý CEO společnosti a měl všechny rád? Sami věnujte chvilku „shrnutí jeho života“ a přesvěčte se sami, jaký ve skutečnosti byl.

Apple má povolení na projekt Isabela za 50 milionů dolarů

Podle serveru Buildzoom, získal Apple povolení na projekt Isabela o rozloze 372.893 čtverečních stop pro datové centrum s administrativní budovou a velkou garáž na auta. Projekt bude umístěn v Nevadě na adrese 21505 Reno Technology Parkway W v Reno.

Apple se zabývá videem, na kterém je hořící iPhone 7 Plus

Na Twitteru se nedávno objevilo video, které ukazuje doutnající iPhone 7 Plus. Video sdílí Brianna Olivas a ukazuje, že zařízení hoří tak moc, že plastové pouzdro se začíná roztékat a nakonec se iPhone na boku nafoukne. Společnost Apple zareagovala na toto virální video.

Nový 10,5″ iPad a 12,9″ iPad Pro se začnou prodávat nejdřív v květnu

Všeobecně se očekává, že společnost Apple představí nové iPady již během března. A možná se dočkáme i nových iMaců. Avšak k dispozici by nové iPady měly být až v květnu nebo dokonce v červnu.

Apple má navrch oproti Samsungu více než kdykoliv předtím

Dnes analytik Brian White řekl, že Apple má navrch oproti Samsungu více než kdykoliv předtím. Konkurekce mezi oběma společnostmi je tu dlouhá léta, ale tento rok může Apple zásadně přeskočit Samsung.

iTunes Remote byl aktualizován o dvoufázové ověření

Apple dnes aktualizoval svou iTunes Remote aplikaci, která je navržená tak, aby uživatelé mohli ovládat svojí knihovnu v iTunes z libovolného místa v domácnosti pomocí místní Wi-Fi sítě.

Podívejte se na koncept iPhonu 8 s Touch Barem a iOS 11!

Je jen pár dní od začátku Mobile World Congress ve španělské Barceloně, kde výrobci Android zařízení předvedou své špičkové výrobky. Avšak na ukázku očekáveného iPhonu 8 si budeme ještě muset počkat do září.

Neočekávané vypnutí iPhonu 6 a 6s vyřešila aktualizace iOS 10.2.1

Posledních pár měsíců se uživatelům nevysvětlitelně vypínal iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Tento problém však Apple už vyřešil s aktualizaci iOS 10.2.1. Tato aktualizace má za následek až 80% úbytek náhlých vypnutí iPhonů 6s a 70% úbytek u iPhonu 6.

První malware na macOS přes programovací jazyk Swift

Apple představil před pár lety svůj programovací jazyk Swift a ten byl nyní zneužit pro vytvoření falešného patche, konkrétně se jednalo o Microsoft Office pro Mac 2016 a Adobe Premiere Pro CC 2017.

Kolik utratí a stáhne aplikací průměrný uživatel za jeden rok?

Průměrný užitel v USA zaplatil v roce 2016 na svém iPhonu 40$ a stáhnul 33 aplikací. Většina peněz je utracena ve hrách pomocí nákupů v aplikaci. Je zajímavé, že v roce 2015 stáhl uživatel průměrně 35 aplikaci a v roce 2016 to bylo 33, ale pokles stahování byl konzistentní napříč všemi kategoriemi.

Procesor Apple A11 pro nový iPhone má být vyroben 10nm technologií

Hlavní dodavatel čipů pro firmu Apple je TSMC, který má začít rozesílat v příštím měsíci své nové čipy vyrobené 10 nanometrovou technologií. Podle poznatků by to měl být právě procesor Apple A11 pro příští generaci telefonu iPhone.

Apple spustil výměnu vadných Retina displejů s poškozenou antireflexní vrstvou

Pokud máte 12″ MacBook nebo MacBook Pro s Retina displejem, tak vás určitě potkal problém s antireflexním povrchem, který se začal odlupovat. Společnost Apple v novém seznamu rozšířila výrobní období MacBooků, u kterých lze požadovat výměnu.

Nekonečný spor se Samsungem možná skončí u Nejvyššího soudu

Nekonečný spor společnosti Apple a Samsung o funkci Slide to Unlock může ještě pokračovat. Samsung má možnost na odvolání se k Nejvyššímu soudu do 29. března 2017. V opačném případě by musel společnosti Apple vyplatit 119,6 milionů dolarů, která byla vyměřena soudem v říjnu.

MacBook Pro s Touch Bar a Touch ID je v ČR nedostatek

Podle námi poskytnutých informací od zaměstnanců z českých Apple Premium Reseller obchodů začíná být nedostatek 13″ MacBooků Pro s Touch Barem a Touch ID. Konkrétně se má jednat o zaměstnance z iWantu a podobný názor, i když opatrnější řekl i zaměstnanec z iStylu.

Seiko bude znovu prodávat hodinky, které nosil Steve Jobs

Jedna z nejznámějších fotografií Steva Jobse ukazuje, jak sedí na podlaze s prvním Macintoshem a zpod rukávu mu vykukují hodinky Seiko. A japonská společnost nyní oznámila, že se tyto hodinky chystá znovu prodávat.

Na eBay se objevil prototyp iPodu s červenou základní deskou

Vzácný prototyp iPodu Classic druhé generace se objevil během víkendu na eBay. Vložil jej tam uživatel TheAppleGuru a požaduje za něj částku 99 995 dolarů, což je více než 2,5 milionů korun. Prototyp iPodu pochází z roku 2002 a má červenou základní desku.

Podívejte se na 3D rentgenový snímek sluchátek AirPods

Společnost Creative Electron a iFixit přinášejí rentgenové snímky nejnovější Apple technologie, kterou jsou sluchátka AirPods. Pořízeno bylo až 900 jednotlivých snímků, ze kterých byl složen 3D obraz.