Prezident Donald Trump velmi hlasitě ve své kampani hlásal o navrácení výroby amerických firem zpět do USA. To je problém pro Apple, který nechává vyrábět většinu produktů v Číně. CEO společnosti Apple, Tim Cook se už několikrát sešel s Trumpem. Zatím stále není jasné, jaký vývoj bude mít tato celá situace v příštích měsících.



Na konferenci Goldman Sachs v úterý, Luca Maestri, finanční ředitel společnosti Apple řekl: Apple je velmi velký přispěvovatelem do ekonomiky USA za poslední desetiletí. Vyrobili jsme miliardy investic ve Spojených státech. Za posledních 10 let jsme vytvořili asi 2 miliony pracovních míst v této zemi – v komunitě vývojářů, našich obchodech, call centrech a prostřednictvím dodavatelů.

Maestri je nadále přesvědčen, že Apple se bude snažit udržet své továrny v Číně. Kromě toho i s cílem získat určitý vliv. Apple sice vytváří pracovní pozice v USA, ale ve zpracovatelském průmyslu. Ovšem ani pro finančního ředitele Applu je hodně obtížné spekulovat o vývoji. Trump si zatím neústupně stojí za veškerým opatřením směřující k podpoře americké výroby. Apple má však už svá vývojová střediska vyvíjející a testující nové produkty v Číně.

Zdroj: phonearena.com