Společnost Apple dnes podala patentovou přihlášku, která se týká zařízení, které bude umět přeposílat data pomocí gest mezi dvěma uživateli. V patentu není uvedeno o jaké zařízení se jedná, ale je velmi pravděpodobné, že se bude jednat o budoucí funkci Apple Watch.



Patent popisuje bezpečný systém přenosu dat mezi dvěma přenosnými zařízeními, která slouží k detekci různých gest jako například podáním ruky, „high five“, objetí, „bouchnutí“ pěstí a další. Avšak tento přenos dat je zabezpečený a oba dva uživatelé musí nejprve předem zvolené gesto na Apple Watch potvrdit.

Data mohou být buď lokálně uložená v zařízení nebo přímo v iCloudu. Sdílet se mohou kontaktní údaje, fotografie, multimediální soubory, události v kalendáři, a tak dále. Funkce může být dále využita v rámci sociálních sítí, kdy gestem by byla potvrzená účast na události apod.

Předávání dat je velmi sofistikované, lze nastavit s kým se jaká data budou sdílet, a jestli to bude možné stále nebo jen jednou. Úroveň sdílení lze nastavit pro členy rodiny, kamarády, známé atp. Jako vždy u patentu není jasné, jestli tato technologie bude reálně využita u některého z produktů, ale každopádně tento patent je velmi propracovaný a navíc uvádí možnosti zabezpečení a věnuje velkou pozornost ochraně osobních údajů.

Zdroj: appleinsider.com