Tchaj-wanské webové stránky DigiTimes tvrdí, že nový iPhone bude mít OLED displej od kraje ke kraji a bude disponovat technologií bezdrátového nabíjení. Navíc má mít skener duhovky, díky kterému budete moci odemknout iPhone či provést autentizaci.



Duhovka aneb barevný sval v oku, který obsahuje pigment, je pro každou osobu jedinečný. Již dříve se spekulovalo, že iPhone bude disponovat skenerem duhovky a uvedení této technologie se očekává nejpozději v roce 2018. Tuto zprávu potvrzuje i uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, který tvrdí, že iPhone 8 bude disponovat technologií rozpoznávání obličeje nebo skenerem duhovky.

Dále řekl, že Touch ID bude právě nahrazeno tímto rozpoznáváním, protože společnost Apple tímto krokem posílí zabezpečení. Své tvrzení zakládá na patentech jablečné firmy, které podala v minulém roce. Avšak poznamenává, že dalším možným řešením je kombinace Touch ID a technologie rozpoznávání obličeje.

Analytik Timothy Arcuri se domnívá, že iPhone bude disponovat technologií rozpoznávání obličeje a také infračerveným skenerem pro rozpoznávání gest. Tato funkce by mohla umožnit uživatelům ovládat svá zařízení pomocí jednoduchých gest, například snížit hlasitost apod. DigiTimes také tvrdí, že letošní iPhone se bude vyrábět dříve než je zvykem.

Zdroj: macrumors.com