Po vydání aktualizace macOS Sierra 10.12.2 zmizel indikátor zbývajícího času baterie do vybití, protože zkrátka tato funkce neodpovídala na nových MacBoocích Pro. Momentálně se zobrazují pouze procenta nabití u baterie. Sice je jedná pouze o odhad zbývajícího času, stále hodně uživatelů tuto funkci postrádá.



Existuje ale pár aplikací, díky kterým můžete mít tuto funkci zpět.

1. Battery Health 2

Battery Health 2 je jednou z nejlepších monitorovacích utilit baterie pro Mac. Ta vám řekne vše o „zdraví“ a stavu nabití baterie. Navíc také zobrazuje zbývající čas na baterii.

Po instalaci se na liště objeví ikonka a po kliknutí se zobrazí menu, které zobrazí stav baterie. A odhadované časy baterie pro různé činnosti, které budete na MacBooku dělat.

Kromě toho můžete v nastavení zvolit zobrazení zbyvajícího času v liště.

2. Battery Monitor

Battery Monitor poskytuje stejné funkce jako Battery Health 2 avšak v minimalistickém designu. Aplikace má tak mnohem uhlazenější design a vizuální efekty.

Po kliknutí na ikonu můžete nastavit zobrazení zbývajícího času v liště.

3. Battery Time Indicator

Předchozí aplikace byly zdarma, tato už je placená. Pokud vás nezajímají informace o baterii jako je její stav či počet cyklů, nabízí tato aplikace pouze jednoduchou ikonu v horní liště, kde zobrazí zbývající čas na baterii.

Zdroj: iphonehacks.com