Není pochyb o tom, že do malého zařízení jako je iPhone je přímo nacpáno nespočet funkcí, avšak o některých nemusí uživatelé ani vědět, protože jsou pečlivě ukryty. Přesto iPhone umí zajímavé věci. A některé z nich vám přiblížíme.



 

1. Změňte eBook na Audio Book

Jedna elegantní přesto přehlížená funkce je, že si text můžete převést do hlasové podoby. I když funkce je primárně určena pro slabozraké, tak i vy si můžete eBook přeměnit na Audio knihu.

Tuto funkci si můžete aktivovat v Nastavení, poté stačí kliknout na Obecné a Zpřístupnění. Poté klikněte na položku Čtení a zapněte funkci Předčítání obrazovky.

Poté kdykoliv budete chtít přečíst obsah obrazovky stačí přejet dvěma prsty po displeji směrem od horního okraje.

2. Použijte iPhone jako skener

Pokud budete chtít něco oskenovat a ve vaší blízkosti nebude skener, tak vám postačí iPhone. Využít k tomu můžete aplikaci Scanbot či Dropbox. S aplikací můžete snadno potřebný dokument vyfotit, a ta už ji převede do správné digitální podoby.

3. Využijte skrytý Trackpad

Jakýkoliv iPhone, který disponuje funkcí 3D Touch v sobě skrývá také Trackpad, který můžete využít pro lepší editaci textu při psaní na iPhonu. Pokud jej chcete využívat, stačí pouze déle podržet klávesnici, ta poté automaticky přejde do režimu Trackpadu. Budete tak mnohem lépe moci pohybovat s kurzorem, což jistě usnadní práci.

4. Zobrazte si veškeré fotografie, které vám daný kontakt zaslal

Pokud využíváte iMessage a s určitými kontakty si posíláte hodně fotek, tak najít tu, kterou jste poslali před měsícem či dokonce rokem v konverzaci, může být velmi časově náročné. Proto stačí kliknout na ikonku „i“ v pravém horním rohu a zobrazí se vám všechny poslané fotky.

5. Vytvořte si upomínku, která se vám připomene na daném místě

V aplikaci Připomínky si můžete vytvořit novou, která se vám připomene až budete v daném místě. Funkce se hodí, pokud na určitém místě potřebuje vyřídit věci, na které byste mohli zapomenout nebo pouze na nákup. Stačí při vytvoření připomínky vybrat možnost Připomenout na místě, a pak zadat správnou adresu, jakmile budete v blízkosti místa připomínka se zobrazí. Navíc si můžete zvolit, jestli se vám připomínka zobrazí, když přicházíte nebo odcházíte z daného místa. To se hodí, pokud budete chtít třeba po práci něco zařídit. Připomínka se vám objeví až když budete opouštět pracoviště.

6. Ovládejte iPhone pomocí hlavy

Jistě víte, že iPhone můžete ovládat hlasem, ale co hlavou? Nejedná se o to, že by iPhone četl vaše myšlenky, ale můžete využít pohyby hlavy k ovládání iPhonu. Funkci můžete zapnout v Nastavení, poté klikněte na nabídku Obecné. Vyberte Zpřístupnění a klikněte na Switch Control. Jako přepínač poté zvolte Fotoaparát. Poté už si vyberete jaké gesto spustí danou aplikaci apod.

7. Aplikujte na svůj iPhone barevný filtr

Jedna z neznámých funkcí je, že si můžete zvolit barevný filtr zobrazení displeje. Tato funkce primárně pomáhá zrakově postiženým. Funkci můžete zapnout v Nastavení, poté klikněte na nabídku Obecné. Vyberte Zpřístupnění a klikněte na Přizpůsobení displeje a poté na Filtry barev. Poté už stačí vybrat danou barvu a přizpůsobit tak vzhled svého uživatelského rozhraní.

8. Naučte Siri správnou výslovnost

Pokud používáte Siri, tak jistě víte, že některá jména ve vašem seznamu kontaktů může vyslovovat nesprávně. Avšak Siri můžete naučit, jak tyto jména vyslovovat. Můžete Siri jednoduše říct: “That’s not how you pronounce.“ A Siri se vás zeptá na správnou výslovnost, a poté vám dá několik způsobů na výběr, které může použít k vaší spokojenosti.

Zdroj: idropnews.com