I když Touch Bar je bezpochyby přínosem pro MacBook Pro, tak jistě spotřebuje určitou část baterie. MacBook Pro by měl na baterii vydržet až 10 hodin, přesto si někteří uživaté stěžovali, že jim MacBook Pro vydrží tři hodiny. Po mnohých snahách Applu tento problém nezmizel.



Naštěstí existuje pár triků, díky kterým můžete živostnost baterie prodloužit.

1. Dívejte se na video ve Full-Screen módu

Jeden z nejjednodušších triků, jak prodloužit životnost baterie je vypnutí titulků a maximalizování vašich videí, když se na ně díváte. Apple navrhl své notebooky, aby pracovaly ve stavu s nízkou spotřebou, pokud jsou videa přehrána v režimu celé obrazovky.

2. Používejte Safari místo Chrome

Prohlížeč Google Chrome je notoricky známý pro svou vysokou spotřebu baterie, a to navzdory aktualizacím, které jsou průběžně vydávány. Safari je šetrnější k baterii, a to zejména pokud jde o MacBook Pro, protože prohlížeč Safari byl navržen tak, aby nevyužíval grafický procesor od AMD.

3. Ztlumte jas obrazovky

Nižší jas = nižší spotřeba energie.

4. Vypněte nepoužívané aplikace

Vypnětě aplikace, jakmile je přestanete používat. Pokud je neukončíte, tak stále běží na pozadí a spotřebovávají baterii. Včetně více otevřených panelů v prohlížeči, ty které už nepotřebujete, tak zavřete.

5. Zkontrolujte aktualizace softwaru

Apple pravidelně vydává opravy či aktualizuje operační systém macOS Sierra, díky tomu zlepšíte životnost baterie.

6. Využijte Úspory energie

Klinkněte na Apple, poté na Předvolby systému a nakonec Úspora energie. Nastavení vám umožní optimalizovat výkon baterie, takže váš MacBook automaticky sníží jas displeje, když je napájen pouze z baterie.

7. Připojte MacBook na nabíječku, pokud chcete nabíjet jiné zařízení 

Pokud používáte svůj MacBook k nabíjení i jiných zařízení jako je iPhone, je důležité, aby MacBook byl také napojen na zdroj energie a byl zapnutý. Pokud je v režimu spánku, tak se vám může stát, že se úplně vybije.

8. Odstraňte veškerá zařízení připojená k MacBooku, pokud je nepoužíváte

Veškeré příslušenství připojené k MacBooku určitou mírou spotřebovává energii, pokud jej tedy už nepotřebujete, odstraňte je.

Zdroj: idropnews.com