Před pár dny jsme vám oznámili, že displeje od LG mají problém fungovat v blízkosti Wi-Fi routerů. Ale zdá se, že problém s dipsleji bude ještě i jinde. Jiní uživatelé tvrdí, že problém je pouze s konektivitou.



Uživatelé zkoušeli přiblížit svůj Wi-Fi router k displeji, aby viděli, jestli také mají problémy se svým displejem, protože společnost LG uvádí, že by v blízkosti ultrajemného displeje neměly být žádné zdroje radiofrekvenčního záření, které způsobuje rušení. Dále uživatel ke svému displeji s rozlišením 5K dal i mikrovlnnou troubu, kterou spustil na 1000 wattů. A žádné potíže s displejem nepozoroval.

Zdá se však, že problém je v Thunderbolt kabelu, který má nedostatečné odstínění. Ale to pouze u některých výrobců. Avšak nevysvětluje to problém s LG displeji, které i po výměně Thunderbolt kabelů mají problémy se zobrazením. Redakce AppleInsider dostala k testování 8 LG displejů s rozlišením 5K a 4 displeje s rozlišením 4K. Dva displeje však nefungují správně a jedná se právě o ty s rozlišením 5K.

Společnost LG a Apple se momentálně snaží zjistit, kde je příčina problému. Některým uživatelům pomohlo, jak jsme dříve uvedli, přemístění Wi-Fi routeru, jiným výměna Thunderbolt kabelu. Avšak někteří uživatelé mají stále nefunkční displej. Navíc Apple tyto displeje zlevnil a LG displej s rozlišením 5K si nyní pořídíte za 27 749 Kč místo původních skoro 35 000 Kč.

Zdroj: appleinsider.com