Zatímco se společnost Apple v úterý pochlubila rekordními čísly prodejů u iPhonu, Macu i Apple Watch, tak iPad zůstal někde v pozadí. Není se čemu divit, iPad zaznamenal meziroční pokles prodeje o 19 % a společnosti Apple u iPadu poklesly i zisky z iPadu o 22 %.



Marco Arment poznamenal, že tablety jsou budoucnost a kdyby poklesl prodej Maců bylo by to špatně. Spousta uživatelů využívá iPad jako doplňkové zařízení, které jim v současné době nenahrazuje Mac nebo MacBook.

Dalším faktorem je obměna zařízení. Uživatelé iPhonu mají tendenci upgradovat svoje zařízení každý rok nebo po dvou letech užívání. Ale u iPadů je to jinak, stejně jako Maců, které uživatelé vlastní několik let. Společnost Apple se samozřejmě lidi snaží nalákat k upgradu. Začalo to prvním iPadem, poté iPadem 2 a pak přišla novinka v podobě iPadu Air, který byl také upgradován a později měl i Touch ID. Společnost Apple přišla také s iPadem Pro, který měl uživatelům do značné míry nahradit MacBook. Uživatelé však raději používají Mac či MacBook a iPad je stále na druhé koleji.

Zdroj: 9to5mac.com