iOS 7_App Store_iconKaždý týden Apple vybere jednu populární aplikaci na App Store a změní její cenovku po omezenou dobu na 0$. Pro tento týden získala přídomek App of the Week hra Roofbot.



 

V této hře se snažíte pomoci robůtkovi, který se pohybuje po střechách domů. Jeho úkolem je přemisťovat předměty určitých tvarů do patřičných děr. Pokud se vám povede dostat všechny tam, kam patří, otevře se vám výtah do dalšího kola.

Pokud by hra byla o pouhém přemisťování, nebyla by možná tak složitá, háček je ale v tom, že pokud na nějaké políčko stoupnete, nemůžete na něj už vkročit znovu, protože se propadne. Hledáte tedy takovou cestičku, abyste všechny předměty dostaly tam kam patří, ale zároveň se neodstřihli od koncového políčka.

Postupně se ve hře objevují speciální políčka. Třeba taková, na která je možná stoupnout dvakrát nebo taková, která vám postaví hotovou novou cestičku. Přibývá ale i předmětů, které musíte přemístit, a tak se neradujte, že můžete stát na políčku dvakrát. Vždy to má nějaký důvod a není tam jen proto, aby vám udělalo radost.

Jak hru popsat? Je milá. Opravdu! Nenaštve, pobaví, donutí vás se zamyslet, ale tak nenásilnou formou, že si vás rozhodně získá. Zajímavé prostředí, které hýří barvami a k tomu dokonalá postavička robota je prostě povedenou puzzle oddychovou hrou.

The app was not found in the store. :-(