Podle nejnovějších průzkumů potřebuje iPhone 8 určité věci k tomu, aby byl úspěšný. Protože více než polovina všech majitelů iPhonů má model iPhone 6 nebo novější. Vzhledem k rekordním číslům ve čtvrtém kvartálu 2016 čelí Apple tento rok ještě větší výzvě.



V dnešní době se však změnil systém trhu. Dříve bylo ve Spojených státech běžné, že si lidé kupovali iPhone se smlouvou s operátorem, tudíž jejich počáteční investice do iPhonu byla do šesti tisíc korun. Proto bylo jednoduché každý rok přejít na novější model. Dnes již tento systém v Americe není a majitelé mají svůj iPhone déle než dva roky.

Společnost Apple je zatím úspěšná v přetahování uživatelů Android telefonů, ale má to čím dál těžší, protože trh s platformou Android se stále rozrůstá. Největší konkurencí je nyní Google, který zcela změnil směr a představil vlastní smartphone, na kterém je čistý Android a navíc Google Asistent, který představuje velkou konkurenci pro Siri.

Konkurence ze strany čínských výrobců také narůstá. A společnost Apple už to pociťuje na svém druhém největším trhu, kterým je Čína. Dobrou zprávou pro Apple samozřejmě je, že se očekává obrovská změna. Mnohem větší než ta, kterou přinesl iPhone 7. Apple by měl představit takový model, který budou chtít majitelé právě iPhonu 7 ještě více.

Zdroj: 9to5mac.com