zajímavé aplikace dne iconV jedné z nedávných aktualizací se na Instagramu objevila funkce přidávání fotoalb. Funguje to tak, že nahrajete skupinu fotografií a Instagram je zobrazuje v posuvném režimu vedle sebe. Výhodou této funkce je, že svým přátelům nezaspamujete celou zeď a přitom tím nasdílíte více fotografií, které toho dokáží vypovědět více.



Zajímavý nápad ale dostali vývojáři ve studiu Holumino Limited. Ty napadlo využít posuvné zobrazení pro snadné sdílení panoramatických snímků, které Instagram stále nepodporuje. Vytvořili proto aplikaci, která dokáže vaši panoramatickou fotografii rozdělit do snímků tak, že po nadílení na sebe budou plynule navazovat.

Vašim úkolem tedy jen je, pořídit fotografii. S iPhonem to nebude žádný velký problém, protože na to jsou jablečná zařízení profesionály. Zbytek už udělá aplikace za vás. Automaticky rozdělí fotografii na čtvercové snímky a připraví vám ji ke sdílení. Vy tak budete moci nahrát na váš profil klidně i 360° fotografii.

Aplikace navíc dokáže synchronizovat filtry z vašeho Instagramu a přidá jeden efekt na všechny fotografie. Aplikace má necelých 7 MB, takže nezabere téměř žádné místo a funguje skvěle. Nikam se nemusíte registrovat nebo zakládat účet. Zkrátka ji jen zapněte a používejte.

The app was not found in the store. :-(