Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 6. března do 12. března 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden se objevily další novinky, které se týkají iPhonu 8 i zvěsti, že se možná nedočkáme OLED displeje u iPhonu 8. Zajímavostí na konci týdne bylo i setkání Tima Cooka a ředitele Googlu.



 

OLED displej u všech iPhonů najdeme až v roce 2019

Všechny zprávy poukazují na to, že OLED displeje u iPhonu se dočkáme letos, ale pouze u jednoho modelu. Zatímco zbývající dva modely budou mít stále IPS LCD displej. Zpráva, která pochází z Jižní Koreje naznačuje, že Apple představí všechny modely s OLED dipslejem až v roce 2019.

Nový patent napovídá, že Apple Pencil bude kompatibilní s iPhonem

Společnost Apple představila Apple Pencil spolu s iPadem Pro, problém však nastává, když práci s Apple Pencil dokončíte, není kam ji odložit. Nová patentová přihláška by tento neduh měla řešit pomocí pouzdra, které by se dalo připojit ke Smart Keyboard.

Ekonomové nastínili možné dopady z nařízení Donalda Trumpa na Apple

Ekonomové nastínili možné dopady z nařízení Donalda Trumpa na Apple. O vztahu mezi společností Apple a Donaldem Trumpem toho bylo řečeno již mnoho, ale ve vzduchu visí stále mnoho otazníků. Mezi nejdůležitější patří otázka cla na zboží z Číny a Mexika. Konkrétně se hovoří o 45% zdanění na zboží z Číny a 35% na zboží z Mexika.

Irsko je další země, kde můžete využívat službu Apple Pay

Společnost Apple by měla během dnešního dne spustit platbu pomocí služby Apple Pay v Irsku. Tu můžete využít v iPhonu, Apple Watch, iPadu i Macu. Službu podporují nadnárodní banky, které i v jiných zemích poskytují službu Apple Pay.

Apple bude přijímat žádosti o stipendium na WWDC

Apple bude přijímat žádosti o stipendium na WWDC. Umožní tak některým studentům a členům STEM organizace, kteří nemají finanční prostředky, zúčastnit se vývojářské konference, během které budou představeny minimálně nové operační systémy. Nově nabízí Apple také bezplatný nocleh, cestu na konferenci však neproplácí.

Nový typ baterie by se mohl nabít během pár minut a vydržet 3krát déle

Výzkumníci z univerzity v Texasu přišli s novým typem baterií, který by mohl změnit budoucnost. Baterie by měly být bezpečnější, výkonější a mnohem rychleji se nabíjet. Baterie by nově neměla mít tekutou složku, ale pouze pevnou.

Neuvěřitelný poster pro film Logan byl nakreslen na iPadu Pro!

Pokud patříte mezi ty, kteří nevěří, že na iPadu Pro se dá dělat skutečná práce, tak tento nový plakát vám to jistě dokáže. Společnosti 20th Century Fox a IMAX pro uvedení nového filmu najaly speciálního umělce, aby vyvořil poster k tomuto filmu na iPadu Pro, kde hlavní roli má Hugh Jackman jako Wolverine.

Tim Cook představil nový film „An Inconvenient Sequel: Truth to Power“

Tim Cook představil nový film „An Inconvenient Sequel: Truth to Power“. Tento film navazuje na původní film z roku 2006. V Silicon Valley se při představení hovořilo například o životním prostředí, politice nebo iniciativ Lisy Jackson. CEO Applu při uvedení filmu mluvil právě o těchto problémech, které se týkají současného dění ve světě.

Podívejte se na koncept iOS 11, který ukazuje spoustu novinek

Koncept, který vytvořil Jacek Zięba, ukazuje Noční režim, skupinový FaceTime a dokonce rozdělení obrazovky iPhonu na dvě. Video také ukazuje jak by na iPhonu mohlo být více uživatelských účtů podobně jako je tomu u vzdělávání s iPady.

Vypadá to, že se letos nedočkáme aktualizace macOS 11

Společnost Apple ještě nepojmenovala příští hlavní aktualizaci macOS Sierra, ale je pravděpodobné, že se názvu dočkáme na vývojářské konferenci 5. června v San Jose. Minulý rok společnost Apple přešla z označení OS X na macOS, aby byly veškeré názvy konzistentní.

Nové iPady by měly být představeny 4. dubna!

Již delší dobu se spekuluje o tom, že společnost Apple na jaře představí nové iPady a možná i další aktualizované produkty. Jarní event posledních pár let vždy probíhal v březnu, ale vzhledem k tomu, že je tu Apple Park, tak nyní to bude později.

Vrátí se Apple ke kořenům? Podívejte se na koncept iPhonu 8!

V nejnovějším konceptu iPhonu 8 je ukázáno, jak by mohl vypadat očekávaný iPhone, který by byl ispirovaný prvním iPhonem. Design by byl zachován, ale displej by byl přes celou přední část a také by nechybělo bezdrátové nabíjení a samozřejmě větší baterie.

Apple testuje prototypy nového iPhonu, který se bude jmenovat iPhone Edition

Podle dnešní zprávy z blogu MacOtakara je zřejmé, že nový iPhone ponese označení iPhone Edition. Zpráva také vysvětluje, že v současné době společnost Apple testuje spoustu prototypů nového iPhonu. Mimo to by Apple skutečně měl testovat iPhone bez tlačítka Home.

Vývojáři už nebudou moci upravovat popisek aplikace bez souhlasu App Review

Přes noc byla potichu změněna politika App Storu, vývojáři už nemohou pozměnit popisek u aplikace bez toho, aby tato změna byla schválena. Dříve mohli vývojáři upravovat informace o aplikaci bez toho, aby čekali na schválení.

Továrna na výrobu iPhonů v USA byla zpochybněna přímo z úst ředitele Foxconnu

Představa, že ve Spojených státech bude vybudována továrna na výrobu iPhonů, je velmi nepravděpodobná. Navíc nyní tuto vizi zpochybnil i generální ředitel společnosti Foxconn. Společnost Apple údajně požádala Foxcoon i Pegatron o zvážení přesunu výroby do Spojených států.

Apple je nejpopulárnější společnost ve Spojených státech!

Podle nových údajů se společnost Apple stala nejpopulárnějším výrobcem smartphonů ve Spojených státech. Pokud jde o mobilní platformy, tak operační systém společnosti Apple předběhl právě Android, ale pouze o pár procent.

iOS je ochráněn proti špionáži vládních služeb CIA

WikiLeaks píše o dokumentech různých praktik vládní služby CIA, která by mohla nasadit špionáž pomocí přístupu do systému iOS v iPhonu a iPadu. Dokument píše o proniknutí do všech operačních systémů, mimo jiné i chytrých televizí a dalších.

Apple hledá místo na solární elektrárnu v hustém Japonsku

Apple se už v roce 2015 zavázal k využívání obnovitelných zdrojů energie pro vlastní provoz, počínaje Čínou. Snížení emisí oxidu uhličitého se podařilo o více než 13.800 tun.

Budou brýle Oculus pro virtuální realitu podporovat Mac?

Spoluzakladatel Oculusu, Nate Mitchell nedávno poskytl rozhovor o budoucí podpoře nových systémů včetně macOS v Macu. Apple je prý blízko jeho srdci, ale drahý na to, aby začala být podpora pro tuto masu lidí. Takže bohužel brýle Oculus pro virtuální realitu nebudou mít podporu ani v příštích šesti měsících.

Analytik předpovídá výrazný nárůst AAPL akcí v roce 2018

Zdá se, že analytik BTIG má vše v malíčku a to včetně přehledu o budoucí hodnotě AAPL akcií. Ten totiž očekává nový zcela nový produkt, který dokáže zahýbat s cenou akcií směrem nahoru.

Je rychlejší pátá beta iOS 10.3 nebo iOS 10.2.1?

Společnost Apple před pár dny vydala pátou beta verzi připravované aktualizace iOS 10.3, která přináší nový souborový systém Apple (APFS). Tato změna by měla přinést velký rozdíl v rychlosti operačního systému iOS. Momentálně mají uživatelé k dispozici iOS 10.2.1.

Apple stále bojuje proti schválení zákona o právu na opravu

V lednu tohoto roku bylo oznámeno pěti americkými státy, že se budou snažit prosadit právo na opravu, což by zvýšilo možnosti různých oprav od servisů třetích stran. Zákonodárci se domnívají, že právo na opravu by snížilo celkové náklady na opravu zařízení.

Analytik tvrdí, že se z Applu stává téměř monopolní společnost

Analytik společnosti UBS položil otázku, jestli se ze společnosti Apple nestává monopol. Společnost Apple zaujímá podstatnou část trhu se smartphony a navíc jí patří téměř veškeré zisky, tudíž se z ní stává něco jako monopol.

Podle posledních zpráv iPhone 8 nebude mít zakřivený displej

Všeobecně se očekává, že společnost Apple představí nový iPhone s OLED displejem od kraje ke kraji a iPhone nebude mít tlačítko Home. Na druhou stranu jsou zde jisté zvěsti, že iPhone bude mít zakřivený displej, ale od těch se nyní upouští a přibývá těch, které tvrdí, že iPhone bude mít plochý displej.

Tim Cook byl na večeři s generálním ředitelem Googlu

Zdá se, že Tim Cook, jakožto CEO Applu, má přátelský vztah s výkonným ředitelem společnosti Google. Takový vztah nikdy nepanoval mezi Googlem a Applem, když byl v čele Steve Jobs. Tim Cook byl spatřen u jednoho stolu se Sundarem Pichai, CEO Google, v jedné z nejlepších vietnamských restaurací v Silicon Valley.

Podívejte se na funkci Night Shift na Macu, která bude šetřit vaše oči

Pokud používáte Mac předtím než jdete spát, tak pro vás bude konkrétně určena funkce Night Shift, která upravuje barevný tón displeje. S aktivovanou funkcí budou barvy displeje spadat do teplejší škály barev, která zmírňuje únavu očí.

Co všechno zatím víme o iPhonu 8?

Už se několik měsíců spekuluje o tom, jak bude nový iPhone 8 vypadat a také o jeho funkcích. Nyní jsou některé možnosti vyloučeny a jiné naopak potvrzeny. Jak se čím dál více blíží představení nového iPhonu, tak můžeme zúžit možnosti, které lze očekávat.

Podívejte se na fotky připravovaného Apple Storu v Kolíně nad Rýnem

Společnost Apple se chystá za pár dní otevřít již druhý Apple Store ve městě Kolín nad Rýnem. Apple tuto skutečnost oznámil před pár dny a plánované otevření je stanoveno na 25. březen. Bližší hodina není známa, ale obvykle to bývá v deset hodin dopoledne.