Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 27. února do 5. března 2017 událo okolo společnosti Apple? Na začátku týdne analytici potvrzují, že iPhone 8 bude mít USB-C port, od toho mínění ale postupně ustupují. Opět jsme se něco dozvěděli o novém iPadu, ale celý týden se točil okolo iPhonu 8.



 

iOS 10.3 požaduje po uživatelích dvoufázové ověření

Beta verze iOS 10.3 začala žádat po uživatelích dvoufázové ověřování přes nové push oznámení. Požadavek se začala objevovat v průběhu posledních 24 hodin. Po kliknutí na oznámení budete přesměrovaní do Nastavení, kde je následně vysvětleno, jak povolíte tuto maximální bezpečnost.

Jeep a Porsche integruje CarPlay a podporu Apple Watch

Jeep představil nový vůz Compass 2017, který zahrnuje systém s výběrem z Apple CarPlay a Android Car. Zákazníci mají varianty 5, 7 a 8,4″ dotykový displej. Porsche oznámilo novou Panameru hybrid 2018 i s integrací pro Apple Watch, která zobrazuje přehled o akumulátorech elektromotorů a další detaily v hybridní verzi.

Jak vypadá Apple Park měsíc před nastěhováním zaměstnanců?

Nové sídlo společnosti je oficiálně pojmenováno jako Apple Park a zaměstnanci jablečné firmy by se měli stěhovat v dubnu. To znamená, že na úpravy zbývá už jenom měsíc. Solární panely už jsou kompletně hotové na menších stavbách, na hlavní budově se stále dodělávají.

Nový 10,5″ iPad Pro bude mít vyšší rozlišení než 9,7″ iPad Pro

Zvěsti napovídají, že nový 10,5″ iPad Pro bude mít vyšší rozlišení displeje než 9,7″ iPad Pro tj. 2 224×1 668 pixelů, ale hustota pixelů zůstane stejná. Menší iPad Pro má rozlišení 2 048×1 536 pixelů a 264 PPI.

Johny Ive oslavuje 50. narozeniny

Johan Ive pochází z Londýna a narodil se 27. února 1967. Pro Apple nejprve pracoval pouze jako konzultant ředitele průmyslového designu, kde v roce 1992 začal pracoval na plný úvazek. Johny chtěl opustit Apple, ale byl přesvědčen, že s návratem Steva Jobse se budou dít velké věci.

Co všechno víme o jarním představení iPadu, iPhonu a Macu?

Společnost Apple obvykle v jarním termínu představí některé novinky. Minulý rok představil iPhone SE, 9,7″ iPad Pro a nové řemínky k Apple Watch. Před dvěma lety byla událost ještě zajímavější, Apple představil 12″ MacBook, ceny Apple Watch a byly aktualizované MacBooky.

WSJ: iPhone 8 bude mít USB-C port a zakřivený displej!

Renomovaný deník The Wall Street Journal nastínil svůj názor na připravovaný iPhone 8. Ten by měl mít USB-C port místo současného Lightning portu, což by souviselo s vizí společnosti Apple a USB-C port by se stal skutečně standardem.

Apple má tisícovku inženýrů, která pracuje na rozšířené realitě

Podle UBS má společnost Apple tisícovku inženýrů, kteří pracují na rozšířené realitě. Navíc ve zprávě tvrdí, že této technologie bychom se měli dočkat u iPhonu 8. To stejné tvrdí i analytici z KGI a také, že přední kamera se dočká revolučních změn.

Apple získal patent na čtečku otisků prstů v displeji!

Společnost Apple podala spoustu patentových žádostí na to, jak číst otisky prstů pomocí technologie umístěné v displeji. Avšak dnes Patentový úřad Spojených států schválil jednu žádost jablečné firmě, která pochází už z roku 2015.

Analytici tvrdí, že iPhone 8 nebude mít USB-C port

Deník The Wall Street Journal dnes oznámil, že iPhone 8 bude mít USB-C port. To by znamenalo, že iPhone i MacBook se bude moci nabíjet stejným kabelem. The Wall Street Journal patří k těm nejspolehlivějším zdrojům, co se týče společnosti Apple.

Tim Cook slíbil, že se více zaměří na oblast profesionálních uživatelů

Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple, při svém sezení s investory řekl, že se hodlá zaměřit na profesionální uživatele svých produktů. Dále řekl, že tato oblast je pro Apple velmi důležitá, zejména kreativní oblast.

Podívejte se, iPhone 8 nás rozhodně nezklame a bude velkým překvapením!

Nový iPhone 8 nás rozhodně překvapí a určitě nezklame. Podle všech dosavadních úniků, které jsou stále potvrzovány dalšími analytiky a prestižními deníky, byl vytvořen render iPhonu 8. Ve videu uvidíte nejen jak iPhone 8 bude vypadat, ale i jeho nové funkce.

Apple je 20. nejuznávanější značkou na světě

I když se společnost Apple stále drží na vrcholu, tak podle průzkumu společnosti Reputation Institute, jak společnost Apple, tak Samsung propadly během posledního roku. Data byla nashromážděna od více než 170 000 zákazníků.

Akcie společnosti Apple opět lámou rekordy!

Akcie společnosti Apple stále narůstají na ceně, a to nejen díky velkému očekávání směrem k představení iPhonu 8, ale i nadcházející události, kde bude představen nový iPad a možná i další produkty společnosti Apple.

Apple revitalizoval webové stránky pro HomeKit

Apple aktualizoval a revitalizoval své webové stránky pro HomeKit. Společnost také představila novou reklamu propagující tento koncept. Video, které je dostupné na stránce HomeKitu ukazuje všelijaké vychytávky, které HomeKit nabízí.

Rekordní čtvrtletí pro Apple Watch bylo zároveň nejhorší pro Fitbit

Hodinky Apple Watch první i druhé generace zaznamenaly nejlepší čtvrtletí od uvedení na trh. Společnost Apple v posledním kvartálu prodala 4,6 milionů chytrých hodinek, zatímco minulý rok ve stejném čtvrtletí prodala 4,1 milionů kusů.

Všechny letošní iPhony budou mít Lightning port s možností rychlého nabíjení

Analytik Ming-Chi Kuo oznámil, že všechny tři iPhony vydané v letošním roce budou mít Lightning port, ale i přesto budou mít možnost rychlého nabíjení jako USB-C. Potvrdil i OLED displej a také větší baterii ve tvaru písmene „L“.

iPhone 8 skutečně nabídne jinou variantu Touch ID

Podle dnešní zprávy DigiTimes, společnost Apple vyvinula svůj vlastní způsob Touch ID, který dokáže rozpoznávat biometrické údaje. Navíc iPhone 8 nemá mít žádné okraje okolo displeje. Senzor má být integrovaný do displeje a má být vyvinutý pouze společností Apple bez účasti Qualcommu nebo Synaptic.

Podívejte se, jak pokračuje výstavba Apple Parku v březnu

Přehled toho, jak nyní vypadá Apple Park přichází vždy první den v měsíci, ale nyní se toto video opozdilo z důvodu, že dvojice, která pořizuje tato videa, si dala na čas s jeho úpravou. Video má čtyři minuty a vy si můžete prohlédnout pokrok na výstavbě. Komplex budov se má otevřít už za měsíc.

iCloud Drive nahradí Dropbox sdílením souborů

Apple se pouští do konkurenčního boje s Dropboxem s vlastní platformou iCloud Drive, která nově bude nabízet sdílení odkazu ke stažení vašich souborů. Synchronizace mezi iPhone, iPadem a Macem funguje stejně jako u Dropboxu pouze s rozdílem, že vše komunikuje přes servery Applu.

Angela Ahrendts se objeví na Global Retailing Conference

Angela Ahrendts se objeví příští měsíc na Global Retailing Conference. Tato konference se bude konat v Tucsonu v Arizoně. Šéfka maloobchodních prodejen jablečné společnosti přešla k Applu po ukončení funkce CEO ve společnosti Burberry na přelomu let 2013 a 2014.

Větší 5,8″ OLED displej u iPhonu 8 je potvrzen!

Společnost Apple na podzim tohoto roku představí tři nové modely iPhonu, jako obvykle bude vylepšena současná řada iPhonů 7, ale překvapením bude i nový model – iPhone 8. Nový iPhone bude mít 5,8″ OLED displej a zbývající dva modely budou mít stávající LCD displej.

Jak bude fungovat Home Button a Function Bar na iPhonu 8?

Home Button – ikonické tlačítko, které už nenajdeme u nového iPhonu 8, přitom bylo součástí jablečného telefonu od první generace. Dokonce i tlačítka ve výtahu nového sídla společnosti Apple se budou právě podobat tomuto ikonického tlačítku Home. U iPhonu 7 zmizel port pro 3,5 mm jack a nyní zmizí i Home Button.