Webové stránky na celém světě se změnily s nabídkou nové červené barevné varianty (PRODUCT) RED, ale v Číně oficiální stránka Applu nebyla změněna. Proto okamžitě došlo ke spekulacím ohledně červeného iPhonu 7 s prodejem v Číně.



CEO společnosti Apple Tim Cook se oficiálně vyjádřil: Apple daruje do globálního fondu z každého iPhonu 7 a 7 Plus (PRODUCT) RED, proto bude použit i globálně. Prodej červeného modelu má být zahájen v pátek ve více než 40 zemích světa a není důvod proč by měla být Čína vyjímkou.

Zřejmě se tedy webové rozhraní teprve připravuje a nebo to nebylo z nevysvětlitelného důvodu ještě publikováno. Apple je největším firemním dárcem na světě do tohoto fondu, do kterého přispěl víc než 130 milionů dolarů. Peníze putovaly na léčbu, poradenství a preventivní program s určitým zaměřením na eliminaci přenosu viru HIV. Další produkty od Applu ze série (PRODUCT) RED jsou v prodeji už delší dobu jako např. iPod, Beats Solo3 Wireless sluchátka, Beats Pill nebo přenosné reproduktory.

Zdroj: macrumors.com