V pondělí večer společnost Apple vydala dlouho očekávanou aktualizaci iOS 10.3 pro veřejnost. Ti, kteří stále váhají, se mohou podívat na tento článek, který je přesvědčí, aby nový systém vyzkoušeli. Jedná se o aktualizaci, kterou doporučujeme všem uživatelům iZařízení.



 

Opravy chyb

Uživatelé označují systém iOS 10.3 za mnohem rychlejší, protože byly odstraněny mnohé chyby a bylo vylepšeno celkově uživatelské rozhraní. V iOS 10.3 také najdete lepší zabezpečení včetně mnohem bezpečnějšího Safari, které vám nyní nezobrazí podezřelé stránky, kvůli kterým byste přišli o peníze.

Malé, ale důležité změny

S iOS 10.3 přišly i novinky, i když malé. Společnost Apple vylepšila funkci nalezení zaparkovaného auta v aplikaci Mapy. Dále si můžete vypůjčit film v iTunes a můžete ho sdílet s ostatními zařízeními, takže se na něj můžete podívat vícekrát. Nebo také lepší odstranění nežádoucích událostí v aplikaci Kalendář a označit je jako nevyžádané.

Nastavení aplikací 

Viditelnou novinkou v iOS 10.3 je nastavení iCloudu, ke kterému máte přístup ihned po otevření Nastavení. Navíc můžete svůj účet ještě více zabezpečit, díky nové nabídce Heslo a zabezpečení. Ihned tak můžete resetovat své heslo k iCloud v případě potřeby a zapnout si dvoufaktorové ověření. V nabídce také máte přehled o všech zařízeních propojených s vašim iCloud účtem.

Siri

Asistentka jablečných zařízení se vždy dočká menších či větších vylepšení. Nyní vám Siri pomůže zaplatit a také bude mít přehled o tom, kolik už jste utratili a navíc může sledovat kolik vám zbývá ještě paliva ve voze, jestli je uzamčené nebo jestli svítí světla.

Volání pomocí Wi-Fi

Apple nově zavedl podporu volání pomocí Wi-Fi a VoLTE, která dostupná nyní ve více zemích. Možnost volání pomocí VoLTE je možná pouze s iPhonem 6s a novějším.

Změny v App Store

Díky vylepšení App Store je nyní snažší vyhledat užitečné aplikace a oddělit je tak od těch, které vám nebudou ku prospěchu. Uživatelé mohou jednodušše označit aplikaci jako nápomocnou či neužitečnou. Vývojáři se navíc mohou vyjádřit k recenzím.

Ohodnoťte aplikace!

A ještě jednou App Store. Nyní má aplikace jiný systém hodnocení. Dříve vám vyskočila nabídka, na kterou jste mohli odpovědět: Ne, díky! Teď můžete aplikaci rovnou ohodnotit, nebo také rovnou napsat zpětnou vazbu nebo jednodušše toto okno zavřít.

Find My AirPods!

Pokud jste šťastným majitelem sluchátek AirPods, tak je jistě nechcete ztratit. V tom vám nyní pomůže nová funkce Najít AirPody, kterou nalezenete v aplikaci Najít iPhone. Sluchátka jsou spárovaná pomocí Bluetooth, takže této funkce můžete využít v prostředí domova. Ale pokud je ztratíte venku, tak bude zaznamenána jejich poslední poloha než se signál z důvodu vzdálenosti přeruší. A to je lepší než nic, aspoň víte, kde máte hledat.

Nový souborový systém!

Pokud zatím pro vás nebyl žádný z předešlých důvodů přesvědčující, tak tento rozhodně bude. Nový souborový systém od Applu je to nejmodernější, co můžete ve svém zařízení mít.

Více místa na úložišti!

To je ten hlavní důvod, proč přejít právě na iOS 10.3. S novým souborovým systémem se vám uvolní více místa na iPhonu (2–8 GB), ale i vaše zařízení bude rychlejší. Zároveň vám poskytne mnohem lepší ochranu vašich dat.

Zdroj: idropnews.com