V tomto článku se zaměříme na deset užitečných tipů, které se vám budou jistě hodit. Některé triky jistě budete znát, ale třeba se vám bude hodit některý z nich, který pro vás byl dosud neznámý.



 

Uzamčete aplikace pomocí Asistovaného přístupu

Určitě se vám stalo, že jste půjčili iPhone dětem a ony vám ho poté vrátily se smazanými aplikacemi, případně úplně jiným nastavením. Tomu však můžete předejít pomocí aktivované funkce Asistovaný přístup. Díky ní si můžete vybrat libovolnou aplikaci, ke které bude mít dítě přístup. A tak zabráníte, aby vám cokoli jiného smazalo. Stačí kliknout na Nastavení, poté Obecné a Zpřístupnění. Na konci nabídky klikněte na Asistovaný přístup a funkci zapněte. Poté když zapnete aplikaci stačí třikrát za sebou zmáčknou tlačítko Domů a funkce se aktivuje a poté ji můžete stejně deaktivovat.

Přímý přístup k vyhledávání pomocí Spotlight, i když jste přímo v aplikaci

Stačí pouze při spuštěné aplikaci pomalým tahem vytáhnou oznamovací centrum, do doby než se vám šipka přemění na vodorovnou čárku a může pouze vyhledávat. Neuvidíte žádné oznámení ohledně zpráv apod.

Přístup k oznamovacímu centru pomocí funkce dosažitelnost

Od iPhonu 6 a iPhonu 6 Plus máte možnost si přiblížit vše, co se nachází v horní části displeje. Tato funkce je zejména užitečná pro uživatele, kterým se špatně manipuluje s větším iPhonem. Stačí, když využijete této funkce a horní polovina displeje se vám posune dolů, poté můžete v prázdné části obrazovky sjet prtem dolů a zobrazí se vám notifikační centrum.

Vytisknutí do PDF

Pokud máte iPhone 6s nebo iPhone 7 můžete k vytisknutí do PDF použít funkci 3D Touch. Stačí pouze kliknout na ikonku sdílení a poté vybrat Tisknout, zobrazí se vám menu, ve kterém máte vybrat tiskárnu, počet stran apod., ale to můžete přeskočit pomocí funkce 3D Touch. Ti, kteří nemají iPhone s touto funkcí, mohou pouze daný náhled dokumentu zvětšít a zobrazí se vám PDF.

Uzavření všech panelů v Safari

Jedná o velmi šikovný trik, který můžete využívat od iOS 10. Pokud budete chtít uzavřít všechny panely v Safari, tak podržte déle tlačítko vpravo dole, kterým normálně přepínáte mezi panely. A zobrazí se vám možnost uzavření všech panelů v Safari.

Využijte Siri ke spuštění aplikací, které jsou ve složkách

Pokud máte své aplikace roztřízené ve složkách, ale poté ji rychle potřebujete najít a spustit, tak můžete samozřejmě využít Spotlight. Ale mnohem rychlejší je říct Siri, aby vám otevřela danou aplikaci, kterou chcete.

Funkce, která vám rozsvítí iPhone, když jej zvednete

Máte-li iPhone 6, iPhone 7 nebo iPhone SE tak můžete zapnout funkci Zvednutím probudit. Při zapnuté funkci můžete kdykoli zvednout váš iPhone a on se rozsvítí, takže můžete zjistit čas a případně, jestli nemáte nějaké zprávy bez toho, abyste museli mačkat některé z tlačítek. Funkci můžete zapnout v Nastavení, klikněte na Displej a jas, kde funkci můžete aktivovat.

Nalezení screenshotu

Ti, kteří využívají screenshoty často, jistě vědí, že ve fotkách existuje speciální album, kam se všechny snímky obrazovky ukládají. To může pomoci zejména, když hledáte daný snímek obrazovky a nechcete projíždět celé album. Album Snímky obrazovky naleznete v aplikaci Fotky.

Smazání všech oznámení

Tohoto mohou využít pouze uživatelé, kteří mají iPhone s podporou funkce 3D Touch. Pokud chcete vymazat veškeré notifikace z Oznamovacího centra stačí, když využijete 3D Touch a zobrazí se vám křížek, díky kterému můžete oznámení jednoduše smazat.

Vymažte všechny aplikace z mezipaměti

Pokud už je váš iPhone značně pomalý, a zároveň chcete vypnout aplikace tak stačí, aby jste podrželi zamykací tlačítko dokud se vám neobjeví obrazovka pro vypnutí. Jakmile vidíte možnost vypnutí iPhonu, tak stiskněte dlouze tlačítko Home dokud se vám opět nezobrazí domácí obrazovka.

https://https://www.youtube.com/watch?v=gqcQLPjyUbU

Zdroj: 9to5mac.com