Apple řeší nepříjemný problém, jejich bezpečnostním expertům totiž bylo sděleno „zaplaťte, nebo nenávratně smažeme data milionů uživatelů z iCloudu“. Pokud Apple nezaplatí výkupné, tak mají uživatelé přijít o svá data a tím by i samotný Apple přišel o svojí dobrou pověst v zabezpečení.



Konkrétní vyhrožující je hackerská skupina Turkish Crime Family a údajně se jim podařilo získat 625 milionů přihlašovacích údajů ke službě iCloud. Podle informací serveru iphonehacks.com mají být data smazána v dubnu letošního roku. Apple má čas konkrétně do 7. dubna podle serveru Neowin. Kyberzločinci své výkupné neustále zvyšují, nejprve to bylo 75.000 dolarů (1,9 milionů korun) a nyní je to už dvojnásobek. Pokud Apple nezaplatí, tak se bude částka každé 3 dny zvyšovat.

Apple však vydal prohlášení, ve kterém veškeré vyhrožování popírá. Podle společnosti s nakousnutým jablkem v logu hackeři disponují pouze s daty, které pocházejí z útoku na LinkedIn v roce 2012. Ohrožení tedy mohou být pouze uživatelé, používající stejné heslo a e-mail na LinkedIn a iCloud (pokud si uživatel nezměnil heslo za posledních 5 let).

Aktuálně nikdo netuší, zda je hrozba opravdu reálná, či se jedná pouze hoax.

Zdroj: iphonehacks.com