Už dlouho se spekuluje o tom, že nový iPhone bude mít displej bez okrajů, tzn. přes celou přední část. Ale byla otázka, co se stane s Touch ID? Podle mnohých jej měla nahradit technologie zabudovaná přímo do displeje, ale dnes vyšlo najevo, že Touch ID bude na zadní straně iPhonu.



Zpráva pochází od zaměstnance společnosti Foxconn, který tvrdí, že jedná o jeden z posledních prototypů iPhonu 8. Hlavní změnou je přesun Touch ID na zadní stranu iPhonu, ten býval součástí tlačítka Home od iPhonu 5s. S diplejem přes celou přední část jej není kam umístit, tak jej logicky společnost Apple přesunula na zadní část iPhonu. Jablečná firma tak bude následovat telefony s platformou Android, u kterých většinou najdeme čtečku otisků prstů na zadní straně.

Ale tlačítko Home by mělo zůstat na displeji, avšak ve virtuální podobě. Touch ID se přesouvá na zadní stranu také z toho důvodu, že technologie, která by uměla rozeznat otisk prstu na displeji potřebuje delší dobu vývoje, tak se jí pravděpodobně letos nedočkáme. Nicméně to znamená, že pokud odemykáte iPhone, i když je položený na stole, tak to nyní nebude možné. Ale možná se dočkáme i technologie rozpoznávání obličejů, která by toto přesunutí Touch ID a následné odemykaní mohla zpříjemnit.

Dále to vypadá, že na zadní část iPhonu nebude použito sklo, jak se dříve spekulovalo, ale spíše kov. A to z prostého důvodu, že sklo je více náchylné na rozbití než kov. Nový iPhone by se tak mohl podobat prvnímu iPhonu, a to právě díky 10. výročí. Změna by měla nastat i u duální kamery, která by nově měla být ve vertikálním uspořádání.

Zdroj: 9to5mac.com, idropnews.com