Vývojář Matt Birchler vytvořil svůj návrh toho, co by měla přinést aktualizace iOS 11. Ukazuje nám, že uzamčená obrazovka iPhonu nám může poskytnout daleko více informací a funkcí než dosud. Navíc se nejdená o nic, co by společnost Apple nemohla u iOS 11 představit.



 

Notifikace

Na uzamčené obrazovce se vždy zobrazovaly příchozí zprávy a navíc od zavedení notifikačního centra můžete dostavat upozornění i z jiných aplikací. Od iOS 10 můžete také využívat ovládání pomocí funkce 3D Touch.

Návrh od vývojáře by seskupil jednotlivé notifikace pod sebe. Například zprávy by byly pod sebou, poté by následovala upozornění z kalendáře či dalších aplikací. Po posunutí oznámení můžete jednoduše spravovat jak má aplikace tyto notifikace zobrazovat.

Mezi další vylepšení by patřilo trvalé zobrazení některých oznámení, které běžně zmizí po odemčení iPhonu. Například by iPhone stále upozorňoval jeho majitele, že má schůzku v 11 hodin. Samotný iPhone by také mohl stále vyhodnocovat trvání cesty do cíle, například do místa konání dané schůzky.

Funkce z Apple Watch

Vývojář tvrdí, že iOS 11 by měl obsahovat funkce, které známe z Apple Watch. Mezi ně patří zobrazování oblíbených aplikací, které se zobrazí u Apple Watch, když zvednete zápěstí. Zároveň byste mohli vidět aktuální stav počasí. Oblíbené aplikace by se měly zobrazovat v dolní části uzamčené obrazovky.

Zdroj: idownloadblog.com