Už je to nějakou dobu, kdy Apple představil MacBook Pro s Touch Barem. Od té doby ho používáme každý den více než 12 hodin a funguje naprosto skvěle. Dnes si povíme, jak na nás MacBook Pro po několika měsících používání působí.



 

Touch Bar

Začneme hned funkcí, kvůli které si MacBook Pro 2016 většina lidí zakoupila. Většina profesionálů z IT světa však svůj starý stroj měnit nebude, protože od Applu očekávala něco jiného, ne dotykovou lištu. Za mě je to skvělý pomocník, především, když používám nějaký složitější software. Pro běžné brouzdání na internetu však Touch Bar skoro žádné využití nemá (tedy kromě toho, že se nádherně vybírají smajlíci.) Po několika měsících, co MacBook Pro vlastním musím říct, že Touch Bar funguje na jedničku.

Klávesnice

Na novou klávesnici si musíte zkrátka zvyknout. Bohužel musíme říct, že klávesnice je velký kámen úrazu Applu. Především, pokud se zaměříme na zvukovou stránku. Je slyšet. Pokud sedíte na hlučném místě, například v kavárně, není to tolik znát. V případě, že pracujete a přitom se s někým díváte na televizi, budete ho ve větší míře rušit.

Trackpad

Obyčejné trackpady od běžných výrobců mohli vždy jen závidět úžasným trackpadům od Applu. Musíme říct, že zvětšením plochy trackpadu Apple vůbec nic nezkazil, ba právě naopak. S několikanásobně větším trackpadem se pracuje skvěle.

Kamera

Vestavěná FaceTime kamera je opravdu ta nejhorší věc na celém MacBooku. Tímto se Apple opravdu nepředvedl. Bohužel, na stroji, který by měl představovat to nejlepší, co Apple v kategorii laptopů nabízí, by měla být kamera kvalitnější. Na běžné videohovory však kamera postačuje.

Celkový dojem je však pozitivní. Po designové stránce a v ohledu na hmotnost je to opravdu skvělý stroj. Jediné, co by mohlo ikonickým uživatelům chybět, je svítící logo Applu, které je u tohoto stroje stejné, jako u iPhonu nebo iPadu.

Zdroj: imore.com