Tuto otázku si jistě po středečním odpoledni pokládá mnoho z vás. Ale je třeba si uvědomit, že můžete porovnávat iPhone 7 a novinku společnosti Samsung. Na porovnání z hlediska hardwaru si budete muset počkat až do září, kdy společnost Apple představí svůj výjimečný model.



Samsung sice představil displej téměř přes celý přední panel i se zahnutými okraji, které známe už od Galaxy S7 Edge, ale otázkou je, zda je to praktické. Jednodušše není. Ti, kteří již měli možnost mít Samsung Galaxy S8 v ruce, tak se přiklání k tomu, že je velmi složité najít správnou polohu telefonu v ruce, aby vám nevypadl a zároveň abyste jej mohli ovládat.

S tím souvisí i velikost telefonu, kdy je čtečka otisků prstů přesunuta na zadní část. Avšak je logické ji umístit vedle kamery? Příliš ne. Opět se zde shodují ti, kteří S8 vyzkoušeli, že nahmatat tuto čtečku je obtížné až nemožné vzhledem k velikosti telefonu. Další potíže souvisí se zahnutými okraji displeje, které mohou některým uživatelům dělat problém při ovládání telefonu např. při focení selfie.

Kámen úrazu Samsung Galaxy S8 je software. Ten má stejné nedostatky jako v minulých verzích. Samsung staví na čistý Android spoustu svých doplňků, které tento software značně omezují. Nesporná výhoda iPhonu 7 je operační systém iOS, který je plně přizpůsobený právě a jenom iPhonům či iPadům. Proto, i když papírově není iPhone 7 nejlépe vybaven, tak vyhrává benchmarkové testy na plné čáře, a to díky přizpůsobení softwaru.

https://https://www.youtube.com/watch?v=9zhVNvC9ohg

Zdroj: youtube.com, cultofmac.com, 9to5mac.com