Apple poskytuje 5GB volného úložiště každému s účtem iCloud. Každým rokem se, ale rozšiřují možnosti, jak využívat iCloud. Pojďme se podívat na správu úložiště a ukážeme si i několik tipů, jak správně iCloud spravovat.



Zde je několik tipů:

Změna tarifu (iPhone, iPad)

  1. Otevřeme nastavení
  2. Přejedeme dolů, až uvidíme iCloud
  3. Klepneme na iCloud a potom na úložiště.
  4. Změnit „plán skladování“ (Storage)

V horní části uvidíte svůj tarif s možností upgrade níže. Pokud by jste chtěli více úložného prostoru, klikněte na vyšší úroveň a potom na koupit v pravém horním rohu.

Pokud by jste chtěli, aby se úložiště omezilo, klikněte na možnosti downgrade.

Správa úložiště iCloud

Je důležité mít na paměti, že iCloud není určen, jako náhrada za vaší interní paměť. Například, pokud jste obdrželi zprávu, že je Váš iPhone plný, tak nákup úložného prostoru tento problém nějak neřeší.

Správa zálohy

  1. Klikneme na nastavení
  2. Přejedeme dolů, až uvidíme iCloud
  3. Klikneme na iCloud a potom na úložiště
  4. A jako poslední klikneme na spravovat úložiště

A zde můžete začít spravovat zálohy. Doporučuji všechny zálohy projít a ty nepotřebné odstranit.

Správa Mail

Pokud používáte @icloud.com, @me.com, nebo @mac.com tak dalším místem, kde budeme hledat bude sekce Mail. Tato sekce se nachází ve spodní části v závislosti na tom, kolik zpráv a hlavně kolik příloh máte, můžete být schopni dobře spravovat množství skladování.

V mém případě využívám jen něco kolem 300MB, takže nemám žádnou potřebu se o Mail starat.

iCloud Photo Libary

Uričtě jste si všimli na fotce výše, že iCloud Photo Libary používá 4,7GB. Pokud si všimnete velkého množství prostoru, doporučuji odstranit fotografie a videa bez kterých se obejdete. Pokud všechny fotografie, které máte v telefonu tam chcete mít, stačí si na zaplatit skladování (0,99$/měsíc)

iCloud Drive

Opět si na obrázku výše můžete všimnout, že poslední sekce dokumenty mají také kolem 4 GB. To zahrnuje některé aplikace od vývojářů třetích stran a také iCloud Drive.

Chcete-li odstranit data, která jste na iCloud disk uložili z jakéhokoli zařízení, přejděte do aplikace iCloud Drive a procházejte složkami, aby jste zjistili, co chcete odstranit.

Zdroj: 9to5mac.com