V říjnu minulého roku představila společnost Nintendo novou herní konzoli Switch. Tato nová konzole samozřejmě upoutala pozornost hackerů, kteří se snaží zjistit zranitelnost konzole. Zcela jistě by to nebylo poprvé, co by se hackerům podařilo jailbreaknout herní konzoli.



Cesta k zamknutým souborům konzole Nintendo Switch vede skrz webový prohlížeč, který používá děravý WebKit, jenž například umožnil vytvořit jailbreak i na iOS 9.3.5. Je velký předpoklad, že Nintendo o možnosti vědělo a tak se snažilo prohlížeč co nejvíce zabezpečit.

Portál LiveOverflow uvedl, že zařízení je možné hacknout pouze ve vstupní stránce, která se zobrazí na hotspotech letiště či hotspotu kavárny Starbucks.

Apple “děravý” WebKit opravil 25. srpna roku 2016, to znamená, že Nintendo mělo zhruba 7 měsíců na to, aby se chybě více věnovalo. Podle odborníků však společnost chybu ve WebKitu nepovažovala za důležitou. Odborníci zároveň dodávají, že Nintendo pravděpodobně chybu opraví v budoucí aktualizaci – pokud tak společnost neučiní, je více než pravděpodobné, že se do budoucna dočkáme jailbreaku, který by přinesl mnoho nových možností.

Na videu níže můžete vidět v anglickém jazyce detailní rozbor chyby.

https://https://www.youtube.com/watch?v=xkdPjbaLngE
Zdroj: idownloadblog.com