Podle úniků od výrobců bychom se měli brzy dočkat nového 10,5″ iPadu Pro. Tuto zprávu zjistil analytik Rhoda Alexander, kterou prozradil magazínu Forbes. V tomto okamžiku je však nejasné, zda se nového iPadu Pro dočkáme už na vývojářské konferenci v červnu nebo až v září či později.



Japonský blog Mac Otakara spekuloval, že se tohoto výjimečného kousku dočkáme už na konci března spolu s představením červeného iPhonu 7, ale to se však nestalo. A společnost Apple začala minulý týden prodávat levný 9,7″ iPad.

Naopak nejnovější zvěsti naznačují, že nového iPadu bychom se mohli dočkat už na konci dubna při příležitosti otevření Apple Parku. Zaměstnanci by se měli do nového sídla stěhovat počátkem dubna a vše by mělo být hotové už v průběhu dubna. Dále se spekuluje, že 10,5″ iPad Pro by měl být dostupný pouze ve Spojených státech a až později po celém světě, podobně jako tomu je u začátku prodeje iPhonů.

V neprospěch brzkého vydání je hlavně podobnost 10,5″ iPadu Pro s očekávaným iPhonem 8, který by měl mít také displej bez okrajů. Proto by bylo od společnosti Apple nelogické, aby představila tento iPad před iPhonem 8.

Společnost Fiksu i uznávaný analytik Ming-Chi Kuo se shodují na tom, že se 10,5″ iPadu Pro dočkáme koncem dubna. Navíc Ming-Chi Kuo předpověděl i vydání levného modelu iPadu a téměř se ve svých předpovědích nemýlí.

Zdroj: macrumors.com