Nová zpráva od Fast Company se zabývá tím, proč má společnost Apple navrch nad Samsung na poli chytrých hodinek. Vše začalo už v roce 2011, kdy se poprvé objevily zprávy, že společnost Apple pracuje na chytrých hodinkách. Jakmile se o tomto plánu Applu dozvěděli inženýři ze Samsungu, začali přemýšlet jak Apple porazit.



Od začátku se Samsung rozhodl zaměřit na oblast zdraví a inženýři se domnívali, že budou mít s řadou biosenzorů obrovskou výhodu nad jablečnou firmou. Společnost Samsung představila prototyp – Simband – v květnu roku 2014 s řadou biosenzorů. Dokud Apple nepředstavil Apple Watch zdálo se, že toto zařízení může jablečným hodinkám konkurovat. Samsung chtěl s tímto produktem přijít první, proto se všemožně snažil dokončit prototyp před vývojářskou konferencí Applu.

Ale Apple Watch byly představeny Timem Cookem 9. září 2014 a v prodeji byly od dubna roku 2015. Společnost Samsung do té doby pracovala na svém Simbandu a konečnou verzi představila v listopadu, tedy o dva měsíce později, ale to už všichni věděli o Apple Watch. Simband byl tedy zastíněn jablečnými hodinkami a proto od nich Samsung upustil. V podstatě se stalo to, že Samsung podcenil potenciál Apple Watch a jaké funkce mohou nabídnout.

Zdroj: 9to5mac.com