Aplikace Aktivita je nejpoužívanější aplikací společnosti Apple. Barevné kroužky doslova mění lidem životy, snaží se uživatele inspirovat k tomu, aby byli aktivnější. Problém však je, že pokud chcete používat tuto aplikaci, tak si musíte zakoupit Apple Watch, ale jablečné hodinky jsou drahé.



Podobné to bylo i s iPodem, kdy byl pro některé uživatele příliš drahý. Proto Apple přišel s iPodem Shuffle, který byl levnější a zároveň splňoval základní funkce, které nabízí klasický iPod. Mohl by Apple použít podobnou strategii i u Apple Watch?

Jablečné hodinky jsou určené naprosto ke všemu, můžete s nimi platit, posílat zprávy a také sledoval každodenní aktivity. Podle tohoto konceptu by se jednalo jen o náramek, který by měl tři diody a sledovat vaše aktivity. Apple Band by měl mít akcelerometr, senzor pro sledování srdečního typu, Bluetooth a tři diody, které by se rozsvítily, když budou kruhy aktivit uzavřeny. Zároveň byste mohli spravovat zařízení pomocí aplikace v iPhonu. Teoreticky by náramek mohl fungovat i týden bez nabíjení, takže si jej můžete nechat i během spánku.

Tento fitness náramek je inspirovaný náramkem od Nike – Fuel Band, který vznikl ve spolupráci jablečné firmy. Náramek by byl vytvořen z pogumovaného plastu, aby byl příjemnější na dotek. Zároveň by byl natahovací, aby jej mohli dát na zápěstí všichni. Jedinou nevýhodou se může zdát, že náramek by neměl žádné fyzické tlačítko. Takže nijak nezahájíte monitorování cvičení, jedině kdyby Apple přidal automatickou detekci fyzické aktivity. Zároveň by bylo možné rozeznat o jaký druh cvičení se jedná.

Zdroj: cultofmac.com