iOS a jailbreak developer CoolStar včera oznámil novou verzi známého nástroje SemiRestore ve verzi Lite, která narozdíl od plné verze běží přímo na vašem iOS zařízení a není k instalaci potřebný počítač. Původní SemiRestore byl podporován od iOS 5 až po iOS 9.1 a vždy vyžadoval počítač se systémem Windows, macOS nebo Linux.



Nová verze funguje tak, že jí uživatel manuálně uloží do zařízení a pak spustí v žádost mobilním terminálu. Zajímavé je, že aby jste neměli lite verzi, ale plnou tak stačí pouze instalace přes počítač stejného souboru SemiRestore pro iOS 5.0 – 9.1. SemiRestore-Lite pro iOS 10.2 je k dispozici ke stažení zde.

Mějte však na paměti, že nástroj si hraje s celým systémem vč. uložených dat, proto je dobré mít svá data zálohovaná. Pokud jste však dosáhli špatné plynulosti systému, tak můžete zvážit i použití „Prometheus“, který dokáže obnovit váš přístroj bez restoru. Pokud však chcete znovu začít používat jailbreak a nemáte u sebe počítač na restore, tak je pro vás ideální SemiRestore-Lite.

Zdroj: idownloadblog.com