Společnost Apple prodává své prémiové produkty a tomu odpovídá i jejich cena. Takto by se dala definovat jablečná firma dříve. Ale nyní se snaží, aby jejich iPady či MacBooky byly ve školách a tím pádem dostupnější i pro studenty, proto nabízí i výhodné slevy.



Podobně tomu je i u MacBooku Air, který je cenově nejdostupnější a cenou srovnatelný s jinými značkami. I při úterním představení nových jablečných produktů jsme se dočkali nejlevnějšího nového 9,7″ iPadu. Můžeme tedy říci, že se společnost Apple snaží vydávat i levnější varianty svých top produktů. Už dříve jsme vás informovali o tom, že společnost Apple prodává hodinky Apple Watch a sluchátka AirPods pod cenou, aby přilákala do svého ekosystému více zákazníků.

Dalším důkazem změněného postoje společnosti Apple je i prodej iPhonu SE, kterým se zavděčil jak milovníkům menších iPhonů, tak dává i prostor pro nové zákazníky, kteří by si rádi pořídili jablečný telefon. Nejmenší iPhone je totiž nejlevnějším smartphonem v portfóliu společnosti Apple a navíc má i nově 128GB kapacitu úložiště. Úmysl společnoti Apple je jasný, po nalákání nových zákazníků na nejlevnější produkty, si poté jejich uživatelé po čase koupí ty lepší produkty.

Zdroj: 9to5mac.com