zajímavé aplikace dne iconCítíte se světaznalí? Dokažte to ve vědomostní hře Zeměkvíz. Jak už název napovídá, jedná se o českou hru, která prověří, jak znáte nejprofláklejší turistické destinace světa.



 

Už je to nějaký pátek, co jsme se na našich stránkách zmiňovali o hře GeoGuessr. V ní jste hádali, kde se nacházíte podle StreetView. Jednalo se spíše o tipovací hru než o prověrku vědomostí. Hra Zeměkvíz je ale jiná. Hádáte místo podle fotografie. Ty jsou ale pečlivě vybrány vývojáři tak, aby co nejlépe vystihovaly dané místo.

Samotné hádání probíhá podobně jako u legendární hry PixWords. Máte daný počet políček a do nich skládáte písmenka, která máte k dispozici. Za správnou odpověď dostanete penízky, které pak můžete utrácet za doplnění písmenka nebo za nápovědy, které vám pomohou identifikovat místo.

Ve hře na vás čekají konkrétní města, země nebo památky UNESCO. Nemusíte se ale bát žádných záludností, hra je udělaná tak, abyste si ji opravdu užili a byli jste schopni ji projít. Tak neváhejte a pojďte si užít tento skvělý český počin.

The app was not found in the store. :-(