Společnost Apple přiznala, že poslední dobou trochu zanevřela na profesionální uživatele, přičemž právě tito uživatelé ji utváří. Proto společnost Apple aktualizovala stávající Mac Pro z roku 2013 a přislíbila úplně nový Mac Pro, který by měla vydat příští rok.



A co je nejdůležitější, společnost Apple přiznala chybu u redesignu původního Macu Pro. Proto se opět dočkáme změny designu, která přizpůsobí Mac Pro daleko více profesionálním uživatelům. Mac Pro byl tehdy navržen tak, aby v budoucnu mohl obsahovat menší grafické čipy, ale průmyslové technologie se v tomto směru příliš neposunuly.

Společnost také přiznala, že Mac Pro z roku 2013 přiopmíná odpadkový koš a nebyl to nejlepší způsob, jak upravit design. Apple také dále upozornil na to, že Mac Pro se může kvůli jeho designu přehřívat. A to zejména, když by obsahoval výkonnější grafickou kartu.

Phil Schiller přiznal, že aktualizace Macu Pro už dříve právě nebyla možná už z výše zmíněných problémů s teplotou uvnitř Macu Pro. Omluvil se všem uživatelům, kteří vlastní Mac Pro, že je nechtěl zklamat. Z toho důvodu byla uspořádána i tato tisková konference, která má za úkol profesionální uživatele informovat o postupech společnosti Apple v této sféře.

Zdroj: theverge.com