Společnost Apple těsně před Dnem Země vydala velmi odvážnou zprávu, ve které tvrdí, že chce skončit s těžbou. Jablečná firma tvrdí, že pracuje s dodavatelskými řetězci, které by mohly využívat 100% obnovitelné zdroje a ukončit tak těžbu, která je hlavním cílem.



Jednoho dne by chtěla jablečná firma vyrábět své nové produkty z těch starých a dále z recyklovatelných materiálů. Lisa Jackson se vyjádřila tak, že technologické společnosti by právě měly jít tímto směrem a více nezatěžovat Zemi.

Společnost Apple se chce hlavně zaměřit na iPhone, který po této stránce nevyhovuje. Proto má jablečná firma k výrobě iPhonu přistoupit agresivněji, to znamená, že v iPhonu bychom měli najít komponenty ze starších modelů. Cílem také je přimět uživatele, aby své produkty vraceli zpět společnosti Apple, a ta by je dále zpracovala.

Jablečná firma také využívá obnovitelných zdrojů energie ve velmi vysokém měřítku. Celosvětově toto číslo dosahuje 96 %, ve Spojených státech je to neuvěřitelných 100 %. Pokud jde o balení produktů, tak z 99 % jsou balení vyrobena z recyklovaných materiálů.

Zdroj: macrumors.com