Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 10. dubna do 16. dubna 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden uniklo schéma iPhonu 8 a zároveň se objevily zprávy, že Apple má problémy při výrobě OLED panelů pro iPhone 8. Jablečná firma také získala licenci na testování autonomních vozidel.



 

Apple už nebude podporovat 32bitové aplikace s příchodem iOS 11

Včera jsme vás informovali, že s příchodem iOS 11 se stanou iPhone 5, iPhone 5c a iPad 4 zastaralými produkty. Nyní to potvrzuje i společnost Apple, která skutečně ukončí podporu 32bitových aplikací, které jsou pro běh výše zmíněných iPhonů potřebné.

Vodotěsné pouzdro k AirPods bude umět nabíjet iPhone i Apple Watch

Společnost Apple minulý rok podala patent na vodotěsné pouzdro ke sluchátkům AirPods, které bude navíc umět nabíjet i iPhone a Apple Watch. Na takové pouzdro by stačilo pouze iPhone či Apple Watch položit podobně jako známe bezdrátové nabíjení z jablečných hodinek.

Apple právě vydal druhou betu iOS 10.3.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal druhou betu macOS Sierra 10.12.5 pro vývojáře!

Apple právě vydal druhou betu watchOS 3.2.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal druhou betu tvOS 10.2.1 pro vývojáře!

Apple obsadil až páté místo v žebříčku nejlepších laptopů

Společnost Apple vždy patřila mezi nejlepší společnosti, které vyrábějí laptopy. V hodnocení za minulý rok se však propadla z prvního místa až na páté místo. Naopak na první místo se dostala společnost Lenovo a na druhé místo společnost Asus.

Qualcomm zažaloval Apple ve Spojených státech

Společnost Qualcomm už dříve naznačila, že učiní právní kroky proti společnosti Apple. To se nakonec stalo a Qualcomm podal včera na společnost Apple žalobu. Qualcomm viní Apple za přílišný nátlak ke snižování licenčních poplatků, dále z porušení smluv a závazků.

Downgrade na iOS 10.2.1 a iOS 10.3 už není možný

Po vydání včerejší druhé beta verze iOS 10.3.2 zároveň společnost Apple znemožnila downgrade z verze operačního systému iOS 10.3.1 na iOS 10.3 a také pokud stále máte verzi iOS 10.3 tak už se nemůžete vrátit na iOS 10.2.1.

Apple právě vydal druhou betu iOS 10.3.2 pro veřejné testery!

Apple právě vydal druhou betu macOS Sierra 10.12.5 pro veřejné testery!

Analytik věří, že Apple vyvíjí svůj vlastní čip pro baterii

Analytik předpokládá, že společnost Apple pracuje na vývoji vlastního čipu, který by dokázal lépe hospodařit s energií. Analytik konstatuje, že jablečná firma najímá spoustu odborníků, kteří by se měli právě zabývat vývojem čipů určených pro správu napájení baterie.

Prodeje Maců se zvyšují a celkový trh s PC upadá

I když celosvětově klesá poptávka po počítačích, tak prodej Maců za první čtvrtletí tohoto roku zažil mírný vzestup. Společnost Apple prodala 4,2 milionů Maců, zatímco minulý rok to byly 4 miliony, tento malý nárůst zapříčil navýšení prodejů o 4,5 %.

Apple má problémy s výrobou OLED displejů s integrovaným Touch ID

Podle jednoho analytika má společnost Apple problémy s výrobou OLED panelů, které budou součástí nového iPhonu 8. Displej by měl být téměř přes celou přední část, takže společnost Apple pracuje na integraci Touch ID přímo do OLED panelu.

Všechny tři letošní iPhony budou mít 3 GB RAM a funkci rychlého nabíjení

Podle analytika Timothyho Arcuriho by měly mít všechny tři letošní iPhony 3 GB operační paměti. Avšak toto tvrzení je v rozporu s tchajwanskou společností TrendForce, podle které má mít 3 GB RAM pouze model iPhonu 7s Plus a nový iPhone 8.

Objevilo se schéma iPhonu 8 s Touch ID vzadu!

Na weibo.com se objevily realné nákresy očekávaného iPhonu 8, navíc tato fotografie schéma by měla pocházet přímo z Foxconnu. Můžete si všimnout, že po stranách nemá iPhone 8 téměř žádný rámeček okolo displeje. Horní i spodní okraje byly také zmenšeny.

Apple zveřejnil tři nové reklamy ze série Shot on iPhone 7!

Společnost Apple zveřejnila na svém YouTube kanále tři nové reklamy ze série Shot on iPhone 7. Všechna tři videa byla vytvořena 11letými dětmi s iPhonem 7. Společnost Apple tak chce oslavit státní svátek v Turecku, který se koná 23. dubna, Národní den suverenity a Den dětí.

Apple může oficiálně testovat autonomní vozidla v Kalifornii!

Společnosti Apple bylo uděleno povolení na testování autonomních vozidel na veřejných silnicích v Kalifornii. Jablečná firma se tak připojuje k firmám jako je BMW, Tesla, Honda, Google, Nissan, Ford a dalším. K získání povolení je potřeba několika kroků.

Apple způsobil nedostatek stromů v Kalifornii!

Společnost Apple právě upravuje terén okolo svého nového sídla a skupuje všechny stromy všude, kde je to možné. Avšak vzhledem k rozlehlosti Apple Parku způsobila jablečná firma nedostatek stromů po celé Kalifornii.