Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 17. dubna do 23. dubna 2017 událo okolo společnosti Apple? Tento týden se objevila spousta fotografií očekávaného iPhonu 8, ale i exkluzivní ukázka iPhonu 7s. Společnost Apple oslavila Den Země a také už se chystá na Den matek.



 

Apple chce OLED panely pouze od LG a ne od Samsungu!

Společnost Samsung je v současné době největším výrobcem OLED panelů na světě a očekává se, že také bude jediným dodavatelem OLED panelů pro iPhone 8. Ale společnost Apple doufá, že se to změní a snaží se přimět LG, aby také vyráběla OLED panely.

Apple vám pomůže vybrat dárek ke Dni matek!

Společnost Apple vám nyní pomůže vybrat ten správný dárek pro vaši maminku ke Dni matek, který připadá na 17. květen. Na tento svátek tedy upozorňuje už měsíc dopředu a vy tak můžete bez stresu vybírat ten vhodný.

Apple právě vydal třetí betu macOS Sierra 10.12.5 pro vývojáře!

Apple právě vydal třetí betu iOS 10.3.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal třetí betu watchOS 3.2.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal třetí betu tvOS 10.2.1 pro vývojáře!

Analytik věří, že iPhone 8 bude bez Touch ID

Podle analytika Andyho Hargreaveho, může společnost Apple kvůli problémům s integrací Touch ID pod displej, úplně Touch ID odstranit. Nicméně Touch ID je důležitou součástí služby Apple Pay, která by musela využívat jiný systém ověření.

iPhone 8 bude mít ocelový rámeček a skleněné tělo!

Podle japonské blogu Mac Otakara má mít iPhone 8 ocelový rámeček a také skleněnou přední i zadní část jako tomu bylo u iPhonu 4. Podobnou vizi má i Ming-Chi Kuo z KGI, který už dříve nastínil, jak bude nový iPhone vypadat.

Máme únik displeje iPhonu 7s z Foxconnu v Číně

V našem redačním e-mailu nám dnes ráno přistál mail s úlovkem fotografií přímo z továrny Foxconne v Číně, na kterém jsou vyobrazeny LCD displeje iPhonu 7s. E-mail je od zahraničního adresáta s přímou nabídkou k nákupu.

Informace o tvOS 11 pro budoucí Apple TV

Apple téměř jistě představý na červnové vývojářské konferenci WWDC 17 systém tvOS 11 (spolu s iOS 11, macOS 10.13 a watchOS 4). Podle ověřené zprávy by měla Apple TV čekat významná aktualizace s přidáním režimů pro více uživatelských profilů.

Nových iMaců se dočkáme nejpozději za půl roku!

Společnost Apple oznámila, že nových iMaců se dočkáme ještě v tomto roce, ale předpokládalo se, že to bude spíše ke konci roku. Nyní se objevila zpráva, že k představení iMaců by mělo dojít už ve třetím čtvrtletí tedy někdy v období července až září.

Aplikace iMovie, GarageBand a iWork jsou pro všechny zdarma!

Společnost Apple dnes aktualizovala několik aplikací na Mac i iOS zařízení a nyní jsou iMovie, GarageBand i kancelářský balík iWork úplně zdarma. Dříve byly tyto aplikace zdarma pro uživatele, kteří koupili nový Mac nebo iZařízení, to se ale změnilo.

Apple chce posílit výrobní kapacitu Apple Watch

Společnost Apple uzavřela smlouvu s další firmou, která má vyrábět Apple Watch. Zatím to vypadá, že jablečná firma chce pouze navýšit výrobní kapacitu, protože očekává, že o Apple Watch poroste i nadále zájem.

Steve Wozniak: Apple tu bude i v roce 2075!

Spoluzakladatel společnosti Apple, Steve Wozniak, řekl v rozhovoru pro USA Today, že společnost Apple tu bude i v roce 2075 po boku Googlu a Facebooku. „Bylo by absurdní uvažovat, že tu Apple nebude, když má zisk 246,1 miliard dolarů. Může si koupit cokoli,“ dodal Wozniak.

Z Fifth Avenue zmizí ikonická skleněná kostka Apple Storu

Společnost Apple se v nejbližších dnech chystá odstranit vstup do nejznámějšího Apple Storu na světě, to znamená, že zmizí ikonická skleněná kostka. Apple Store na Fifth Avenue momentálně prochází renovací a rozšiřováním.

Apple slíbil využívání 100% recyklovatelných materiálů u svých produktů

Společnost Apple těsně před Dnem Země vydala velmi odvážnou zprávu, ve které tvrdí, že chce skončit s těžbou. Jablečná firma tvrdí, že pracuje s dodavatelskými řetězci, které by mohly využívat 100% obnovitelné zdroje a ukončit tak těžbu, která je hlavním cílem.

Apple potřebuje denně 2 litry falešného potu k testování produktů

Společnost Apple kromě investice do nejatraktivnějších technologických produktů, také syntetizuje dva litry potu denně. Tento krok je nezbytný k testování produktů, které mají být zatíženy každodenním užíváním.

Apple má skutečně vlastní software pro autonomní vozidla

Společnost Apple vyvinula tréninkový program, který učí zaměstnance, jak řídit automobily, které využívají k testování autonomního softwaru. Konkrétně by se mělo jednat o plně autonomní elektrické auto.

Nové dánské datové centrum Applu bude dodávat teplo do domácností

Společnost Apple chce co nejméně zatěžovat životní prostředí, ale v nově otevřeném dánském datovém centru jde jablečná firma ještě o krok dál. Z datového centra odvádí teplo do systému dálkového vytápění pro blízké domy.

S CarPlay je spokojených 85% uživatelů

Objevila se nová studie ukazující, jak jsou uživatelé spokojení s CarPlay ve svém voze, přičemž drtivá většina by službu určitě neměnila. Je ale nutné podotknout, že se jednala o velmi uzavřenou studii čítající pouze 70 aktivních uživatelů, takže se vše může ve výsledku změnit.

Qualcomm tvrdí, že dodavatelé Applu zadržují miliardu dolarů na licenčních poplatcích

Společnost Qualcomm oznámila své čtvrtlentní zisky a zároveň potvrdila neustále probíhající soudní spor se společností Apple. Konkrétně společnost Qualcomm tvrdí, že dodavatelé společnosti Apple zadržují obrovskou sumu za licenční poplatky.

Apple má rekordní počet majitelů iPhonů

Podle průzkumu společnosti comScore je ve Spojených státech nejvíce uživatelů iPhonů za celou dobu jejich výroby. Průzkum byl proveden v prosinci minulého roku a vyplynulo, že majitelů jablečného telefonu je 85,3 milionů.

Apple Watch Series 3 budou tenčí, lehčí a výkonnější!

Společnost Apple vyvíjí micro-LED displej nejméně od roku 2015 podle úniků. Avšak podle nové zprávy by Apple Watch Series 3 mohly mít již zmiňovaný micro-LED displej, ten by nahradil současný flexibilní OLED displej. Nový typ displeje je mnohem úspornější, tenčí a lehčí.

Je toto zařízení skutečně očekávaný iPhone 8?

V současné době je mezi úniky populární celoskleněný model a model s hliníkovými zády. Dnes se objevily fotografie celoskleněného modelu, který nemá Touch ID a má displej přes celou přední část, to znamená, že Touch ID je integrováno pod displej.