Společnost Apple na začátku týdne udělala tiskovou konferenci, na které oznámila, že chystá vydat nový iMac. Datum vydání by mělo směřovat někam ke konci tohoto roku. A dále by iMac měl být vhodný i pro profesionální uživatele, ale víc toho společnost Apple neprozradila.



Na blogu Pike’s Universum se objevily technické specifikace nového iMacu Pro, navíc tento blog je velmi spolehlivý. Podívejte se, co by mohly šasi nového iMacu Pro skrývat.

Procesor Intel Xeon E3: Nový iMac by měl disponovat procesorem Xeon E3-1285 v6 od společnosti Intel. Společnost Intel však tento čip ještě nepředstavila, ale bude pravděpodobně založen na předešlé verzi E3-1280 v6, ale s integrovaným grafickým čipem Intel HD P630.

16GB až 64GB ECC RAM: Jde o typ paměti 16GB ECC RAM, kterou můžete konfigurovat na 32GB nebo 64GB. ECC RAM může detekovat a opravit chyby, které mohou zapříčit poškození dat či pád systému.

Rychlejší NVMe SSD: Podle zvěstí bude mít nový iMac rychlejší NVMe SSD disk. Tento typ disku zajistí mnohonásobně rychlejší čtení i zápis dat.

AMD grafika: Předpokládá se, že nový iMac bude mít AMD grafickou kartu, která bude podporovat virtuální realitu a profesionální aplikace.

Thunderbolt 3: Nedílnou součástí nového iMacu budou bezpochyby i Thunderbolt 3 porty.

Ve zprávě se dále uvádí, že nový iMac bude představen na konci října, dočkáme se také nové klávesnice s Touch Barem a Touch ID.

Zdroj: macrumors.com