Agentura Bloomberg dnes do značné míry potvrdila dosavadní úniky, co se týče iPhonu 8, ale některé vyvrátila. Na podzim tohoto roku bychom se měli dočkat tří modelů iPhonů – iPhonu 7s, iPhonu 7s Plus a iPhonu 8, který bude mít odlišný design.



Podle agentury Bloomberg má mít společnost několik prototypů iPhonu 8, a to i ten s radikálně zahnutým displejem. Avšak tento OLED displej bylo velmi obtížné vyrobit v masovém měřítku, tak se společnost Apple rozhodla pokračovat ve vývoji prototypu s mírně zahnutým displejem. Okraj iPhonu by měl být z nerezové oceli i podle posledních úniků.

Bloomberg dále tvrdí, že jablečná firma má mít virtuální tlačítko Home, takže bychom se měli dočkat podobné technologie jako je u Samsung Galaxy S8. Proto iPhone 8 bude mít OLED displej, avšak zbývající dva modely zůstanou u stávajících LCD displejů. Nejnovější testovaný prototyp iPhonu 8 by měl mít zakřivené přední i zadní sklo a okolo těla by měl být právě ocelový rámeček.

Tento skleněný model by měl mít radikálně zahnuté okraje krycího skla a ocelový rámeček by měl zabírat minimum těla iPhonu 8. Takové verze se, ale zřejmě dočkáme až v budoucnu kvůli výrobním potížím.

Podle Ming-Chi Kua z KGI má mít iPhone 8 hliníková záda, což by mělo být krajním řešením, když by se nepovedlo vyrábět celoskleněný iPhone 8. Otázkou zůstává, co udělá společnost Apple s Touch ID. Podle agentury Bloomberg by měla jablečná firma představit iPhone 8 s integrovaným Touch ID v displeji. Avšak není jasné, jestli to bude konečná varianta produktu nebo společnost Apple představí iPhone 8 s Touch ID vzadu jako to je u smartphonů s platformou Android. Možností je, že jablečná firma nepoužije Touch ID vůbec a místo toho využije technologii 3D rozpoznávání.

V displeji by měla být také integrovaná přední kamera a jednotlivé senzory. Zadní duální kamera by měla být vertikálně uspořádaná. Agentura Bloomberg také předpokládá, že iOS 11 bude mít jiné uživatelské rozhraní než to, na které jsme zvyklí nyní. Nový operační systém jistě napoví, jaký bude iPhone 8, ale to se ukáže až v červnu.

Zdroj: 9to5mac.com