Redaktor magazínu bgr.com měl exkluzivní možnost vyzkoušet si Samsung Galaxy S8. Předtím byl uživatelem iPhonu 7 Plus, tedy nejlepšího smartphonu, který momentálně jablečná firma nabízí. Samsung Galaxy S8 využíval čtrnáct dní, což je dostatečně dlouhá doba, aby mohl říct, jestli stojí za to.



I přes krásný design, který Galaxy S8 nabízí, a také impozantnímu hardwaru nemůže říct, že se jedná o nejlepší smartphone na světě. Design Galaxy S8 napovídá, jakým směrem se budou ubírat další smartphony a co nás v budoucnu čeká. Sám řekl, že přechod z Galaxy S8 na iPhone 7 Plus byl stejný jako kdybyste se vrátili ke klasické staré televizi místo té s plochou obrazovkou.

Samsung Galaxy S8 sice vypadá lépe, ale není lepší než iPhone 7 Plus. Také má mnohem lepší displej, ale to nestačí, aby byl lepší než iPhone. Proč?

  • Nejdůležitějším prvkem ve smartphonu je software. A tady jasně vítězí iOS, který je lepší a plynulejší než Android. Galaxy S8 má funkci Samsung Connect, ale funkce Apple Continuity je snad 1000krát lepší, pokud jde o zkušenosti uživatelů. Společnost Apple má tedy se svým softwarem nespornou výhodu.
  • Druhým nejdůležitejším bodem jsou aplikace. Je to prosté, aplikace pro iOS jsou přísně kontrolovány, zatímco ty pro Google mají volnější pravidla. Nebo také vývojářské nástroje nejsou na tak dobré úrovni jako ty od společnosti Apple. Pokud srovnáte aplikace, které můžete mít na iPhonu i Galaxy S8, tak iPhone vítězí. Aplikace je mnohem lépe zpracovaná a jednodušší na ovládaní.
  • Dalším bodem je výkon. I tady překvapivě vítězí iPhone 7 Plus. Samsung Galaxy S8 stále nemůže udržet krok s iOS, i když má nejnovější procesor – Snapdragon 835.
  • Výkon souvisí i s využitím baterie. Překvapivě je lepší iPhone 7 Plus, protože díky softwaru lépe hospodaří s energií. Nutno podotkout, že Samsung Glaxy S8 na tom také není špatně.
  • V neposlední řadě je péče o zákazníky. Na světě neexistuje společnost, která by se mohla v tomto ohledu přiblížit společnosti Apple. Samsung sice zlepšil své služby, ale stále nedosahuje kvality, kterou přesdstavuje uživatelská podpora jablečné firmy.

Mnoho lidí si vybere Samsung Galaxy S8, protože jsou v ekosystému Androidu a také společnosti Google. To samé platí i o uživatelích jablečných produktů, kteří se rozhodnou znovu a znovu pro Apple zařízení.

Zdroj: bgr.com